Farklı coğrafyalardan anneler buluştu

Londra’da düzenlenen bir anneler gününde Türk anneler dünyanın çeşitli ülkelerinden hanımlarla bir araya geldi.


Kutlama programında Psikolog Deniz Özbudak ‘Annenin ve Anneliğin Önemi’ konulu bir konuşma yaparken, ABD’den gelen eğitimci Cheryl Pearson da annelerin ve anne adaylarının sorularını cevapladı.


Programa katılan Türk anne ve anne adayları, Pearson’un Amerika Birleşik Devletleri’nde danışmanlığını yaptığı azınlık okullarından edindiği tecrübelerini aktardığı programı bilgilendirici ve ufuk açıcı bulduklarını ifade ettiler. Londra’da yaşayan Türk hanımlarının problemlerini çözmek, yerel kültürle kaynaşmalarını sağlamak ve Türk kadınının sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki katılımını artırmak üzere faaliyet gösteren Koza Hanımlar Derneği program sırasında bir de drama sundu.


Bir anne ve kızını anlatan ‘Karşılıksız Sevgi’ konulu drama katılımcıları duygulandırırken, drama sonrasında düzenlenen mini yarışma ve okunan şiir ve hikayelerle hanımlar neşeli anlar yaşadılar. Yarışmada başarılı olan hanımlara Türk el sanatlarının seçkin örneklerinden oluşan hediyeler verildi.


Koza Hanımlar Derneği programa katılan bütün hanımlara İngiltere’de yaşayan bütün din ve milletlerin özel günleri hakkında bilgi veren bir de yıllık ajanda hediye etti.


Dernek yetkilisi Arzu Yılmaz yaptığı açıklamada, 2000 yılında kurulan Koza Hanımlar Derneği’nin kısa zamanda pek çok faaliyete imza attığını, ancak en büyük başarılarını Türk kadınları ile İngiltere’de yaşayan farklı din, dil ve ırktan kadınları bir çatı altında toplayabilmek olarak gördüklerini ifade etti. 

779350cookie-checkFarklı coğrafyalardan anneler buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.