Farkına varabilmek

İnsanların hayatlarında ki başarının kaynağı yine kendisidir. Başarı sebebi başkaları değildir. İnsanlarımız maalesef kendinden bilmesi gerektiği sorunları başkalarına yükleme kolaycılığına kaçar. Buda ilerlemesini engeller. Farkına varmadan kendini, kendisi engellemiş olurda farkına varamaz.


İnsan önce kendisini hesaba çekerek başarı konusunda son sözünü kendine söylemelidir. İnsanların kendilerine yapmış oldukları iyiliği dünyada ki tüm insanlar birleşse onun yaptığını yapamazlar. Yine insan kendi aleyhine yaptığı kötülüğü hiç kimse yapamaz.


İnsanın içinde böyle bir güç var. Bu gücü kullanan insanlar başarılı olurlar, eğer bu gücü pürsüdür, kullanmaz ise bir gün bakmışız heba olmuş. Başarısız ve heba olmuş ömürle karşı karşıya geliriz. Bir insanı kaybetmek bize ve o insana Yazık olmadı mı şimdi? İnsanımızın faydası olacak gücünün sönmesinin sonucu çevresinde ki tüm insanlar zarara uğrarlar.


İnsanların içinden geldikten sonra başaramayacağı mevzuu yoktur. Öyle olmazlar olur hale getirecek çok kuvvetli olan iksir herkeste vardır. Bu iksirin tecellisi kendi elimizdedir. Başkasının değil.


Var olanı değerlendiren insan kazanır. Lakin birçok genç beyinler faydasız, amaçsız olarak yaşıyorlar. İleriki hayatlarındaysa pişmanlık dolu günleri yaşamak zorunda kalır.


Varolan değerinin kıymetini malayani işlerde kullandığından o müthiş içinde ki enerji boşa gidiyor. Kendi hayatı da heba oluyor.


Memleketimizde böyle evladını kaybetmesinin acısını her zaman yaşamaktadır. İnsanımızın içinde bulunan o dayanılmaz yakıcı ve iş başarma gücüne güç katmalıyız. Güç katmamız içinde başarıya hasret gençlere destek olmalıyız. Bazıları iş coşkusu olan insanımızın şevkini kırarlar.


Önceden olmayan yaşanmayan aktiviteleri geçmişte başarılmamış olabilir. Başarılamayan iş ebedi olarak başarılmayacak demek değildir. Öyle insanlarımızın başarma gücüne güç katmalıyız. Yardımcı olmalıyız.


Biliyoruz ki insanların gücünün boşa harcamasına engel olmalıdır. Vaktimizin boşa gitmesine engel olunmaz ise kendinin geleceğini kaybeder.


Atide mutlu huzurlu yaşamamız için mutlak surette içinde ki coşkuyu yaşamasını her gün arttırmalıdır. Coşkusu her pozitif yönde ilerlemelidir.


İç gücünün ne güçlü olduğunu bilmek isteyenler geçmiş tarihteki başarılı şahısların hayatını okuyunca anlayacaktırlar.


Biz önce kendimizi yetiştirmeliyiz. Görev tevdi edildiğinde mızmız etmemiz istenmiyor. Bir kere görev verilirken ehline verildiğini düşünerek başarı yoluna koyulmak icap ediyor. İnsanlarımız iç enerjilerinin farkında değiller


Başarı içimizde varolan enerjimizi olumlu yönde kullanma yeteneğimize de bağlıdır. İş tecrübesini yaşayarak insanın yakaladığı üstünlüğe herkes hayran olur.


Bazıları da gizliden gizli başarılı insanların önünü kesme hesapları yapar. Kargaşa ortamı meydana getirerek fırsat bekleyenlere sahte güneş doğmuş olur.


Başarılı insan kimdir. Azı çoğaltan çıtayı yükseltendir. Olanın her kaybı başarısızlığının tapusu ve belgesidir anlayana tabi ki.


İnsanlar eserleriyle övünür. Eser meydana getirmeden maalesef insanların sırtından geçinen asalaklar mevcuttur. Güya başarılıymış derler çevremizde.


İnsanların kişilikleri çok önem arz ediyor. Başarı basamaklarının hak eden alır. İçindeki başarı gücünü kaybetmeyen galiptir hep. İnsan iç enerjisini verimli kullanmalıdır. Verimli kullandığı müddetçe sıkıntıya maruz kalmaz.

710740cookie-checkFarkına varabilmek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.