Fatih Akın’a Oscar’ın habercisi Altın Küre Ödülü

Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin 75. Altın Küre Ödül töreninde yönetmenliğini Fatih Akın’ın yaptığı “In the Fade” (Paramparça) Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne layık görüldü.

Altın Küre Ödülleri’ne Almanya adına katılan Fatih Akın, ödül kazanan ilk Türkiye kökenli sanatçı. 2016 yılında yönetmenliğini Gamze Deniz Ergüven’in yaptığı Mustang filmi aynı dalda aday gösterilmişti.

Fatih Akın ödülü, filminin başrol oyuncusu Diane Kruger ile birlikte aldı. Fatih Akın törenin ardından “Buralarda olmak çok güzel. Aday olmak çok güzeldi. Adaylık zaten benim için ödüldü. En iyilerin arasında olmak yeterdi. O yüzden de beklemedim açıkçası. Beklemediğin şey gelince daha da mutlu oluyorsun. ‘Diane’ olmasaydı burada olmazdım. İnşallah Oscar’da da oluruz.’ diye konuştu.

Siyah kıyafetlerle protesto

Öte yandan ödül törenine Hollywood’da yaşanan cinsel saldırı ve taciz olayları gündeme geldi.

Ünlü yapımcı Harvey Weinstein hakkındaki taciz ve tecavüz iddialarıyla başlayan ve yayılarak bir kadın hareketine dönüşen protesto dalgasının son örneği Hollywood’un en büyük vitrinlerinden biri olan Altın Küre Ödül Töreni’nde gerçekleştirildi.

Hemen hemen tüm konuklar, kadın hareketine destek ve tacizleri protesto için törene siyah kıyafetlerle katıldı.

ABD’de sinema sektöründe yer alan 300’den fazla kadın oyuncu, yazar ve yönetmen, Hollywood ve diğer sektörlerdeki cinsel tacize karşı yeni bir kampanya başlatmış, Time’s Up (Süre Doldu) adlı inisiyatifi kurmuştu.

Time’s Up’ın internet sitesinde, “İşyerinde cinsel istismar, taciz ve eşitsizlik konusunda süre doldu. Şimdi, bununla ilgili bir şey yapma vakti ifadesi” yer alıyordu.

Kampanyayı başlatan isimlerden olan Reese Witherspoon törende yaptığı konuşmada, “Sizi görüyoruz, sizi duyuyoruz. Ve hikayelerinizi anlatacağız” dedi.

Witherspoon, “Bu sene sessizliği bozarak tacize karşı konuşan herkese teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz çok cesursunuz” şeklinde konuştu.

Komedi dalında “En İyi Film” ödülü kadın yönetmen Greta Gerwig’in “Lady Bird” filmin verildi.

Drama dalında “En İyi Film” ödülünü ise “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” filmi kazandı. Aynı dalda “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü Frances McDormand’un oldu.

En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise Darkest Hour isimli filmde İngiltere’nin eski başbakanlarından Winston Churchill’i canlandıran İngiliz aktör Gary Oldman aldı.

Oldman’ın da aralarında olduğu çok sayıda erkek oyuncu yakalarına “Time’s Up” yazılı rozetleri taktı.

2152120cookie-checkFatih Akın’a Oscar’ın habercisi Altın Küre Ödülü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.