Fatih Akın Londra Film Festivali’nde

Festival programında Fatih Akın, “Avrupa’nın en genç, en yetenekli ve çok kültürlü yönetmenleri arasında” sayıldı. 2007’de çekilen Türk-Alman ortak yapımı olarak tanıtılan “The Edge of Heaven”in konusu içiçe yaşayan iki ailenin Almanya ve Türkiye’deki hikayesi anlatılıyor. “The Edge of Heaven”, 31 Ekim’de Odeon West End 1 sinemasında saat 21’de ve 1 Kasım günü de NFT2 sinemasında saat 11.15’de gösterimde olacak. 


Dünya sinamasını konuk edecek olan 51’nci Londra Film Festivali, 17 Ekim- 1 Kasım arasında gerçekleşecek. Festivalde 43 ülkeden 184 uzun metrajlı ve 133 kısa metrajlı film gösterilecek. Özel gösterimler arasında Romanya ve Fransız yeni sinemalarından örnekler de sunulacak.


David Cronenberg’in yeni filmi “Eastern Promises” açılış ve kapanış filmi olarak gösterilecek festivalin en dikkat çekici filmi ise ABD’nin Afganistan’daki savaşını işleyen “Lions For Lambs”… Tom Cruise’un yönettiği filmin yıldızları Meryl Streep, Sean Penn ve Halle Berry’in 17 Ekim’de festivale katılması bekleniyor…


Festival’de son Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülünü alan Ang Lee’nin erotik korku filmi “Lust, Caution” da gösterilecek…


Sinemaseverler festival ile ilgili ayrıntılı bilgi ve gösterimdeki filmlerin listesini www.bfi.org.uk ardesinden alabilecekler. Ayrıca Akın’ın “The Edge of Heaven”i ile ilgili bilgiler de http://www.bfi.org.uk/whatson/lff/film_programme/film_square/edge_heaven adresinde bulunabilir.


FATİH AKIN?
 
1973 yılında Hamburg’da doğdu. Aynı şehirde “Hochschule für Bildenden Künste”’de (Güzel sanatlar Yüksek Okulu) öğrenim gördü.1995 yılında ilk kısa filmi “Du bist us / Sensin” ile Hamburg’da düzenlenen uluslar arası kısa film festivalinde “seyirci ödülü”nü aldı. İlk uzun metrajlı filmi “Kurz und Schmerzlos / Kısa ve Acısız” (1997) , büyük ilgi gördü. Aralarında Adolf Grimme, Locarno Bronz Leopar ve Bavyera Film Ödülü’nün de bulunduğu dokuz ödül kazandı.


2000 yılında “İm Juli / Temmuzda” ile “Wir haben vergessen zurückzukehren” adlı bir belgesel çekti.2001 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali’nin seçici kurulunda yer aldı.2002’de çektiği “Solino” senaryosunu kendisinin yazmadığı tek filmiydi. Aynı yıl, o güne kadar yaptığı diğer filmler için “2002 DEFA Genç Yetenekler Ödülü”ne değer bulundu.


“Gegen die Wand / Duvara Karşı” filmiyle Almanya’yı temsilen katıldığı 54. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde hem “Altın Ayı” hem de Sinema Eleştirmenleri Birliği’nin (FIBRESCI) ödülünü aldı. Geçen yıl kendi film şirketi Corazon International’ı kurdu. 



 

805970cookie-checkFatih Akın Londra Film Festivali’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.