Fatoş’un çizgilerini Cambridge’liler sevdi

“2004 yılının Temmuz ayında İngilizcemi geliştirmek için geldim Cambridge’e…” diyen Fatoş, soyadını kullanmadığını söylüyor. Adını şimdiden Cambridge’de markalaşmaya başlayan genç kadın kendisini İngiltere’ye atan rüzgarı şöyle açıklıyor:


“İngiltere’deki ilk aylarımda da kendi sanatım olan karikatür ile ilgili ne yapabilirim diye düşünmeye ve araştırmaya başladım.. Bir yandan İngiliz kültürünü, insanlarını, dilini, çevreyi tanımaya, öte yandan da trafiğe ve para birimine de alışmaya çalışıyordum…  3 ay sonra bağımsız işimi kurmak için ilk adımımı attım.. Londra Greenwich Market’de ‘GRAFI’S Original Artwork’ adıyla ilk tezgahımı açarak, toplam 20’ye yakın karikatürümle işe başladım.. Tepkiler güzeldi.. İnsanlarla kısa sürede iletişim kurmanin bir yoluydu ayrıca, karikatür! 2005 yılının başında ise Cambridge Market Square’de buldum kendimi.. Bu kez tezgahımda ‘GRAFI’S CAMBRIDGE – Original Artwork’ adıyla 60’ı aşkın irili ufaklı – akrilik, print ve karakalemden oluşan eserlerim vardı..


“16 ay sonra bugün”e gelindiğinde de Fatoş şunları anlattı:


“Her hafta 4 gün kurduğum tezgahımda, siparişle yaptığım eserlerim yanında, original design’ini yaptığım her yaşa uygun tişört, jigsaw puzzle, mouse pad, kart, mug, original akrilik ve karakalem çalışmalarım var… Ve tabi Amerika, Avrupa, Uzak Doğu gibi dünyanın pek çok ülkesinden GRAFI’leri seven birbirlerine hediye eden arkadaşlarım, dostlarım..”


Sanattan vazgeçmeden geçinmenin yolunu bulan genç sanatçı, “Çizimlerimi ve design’larımı 1994 yılından bu yana olduğu gibi, çoğu zaman bilgisayar ortamında Photoshop ve Flash programlarını kullanarak ve digital kalemim sayesinde yapıyorum.. Interneti de sanatıma katarak web sitem; www.grafiler.net/english.asp ile müşterilerimle daha iyi iletişim kuruyorum. Karikatürlerimi, Eğlencemi ve Galeri’mi web sitesi sayesinde paylaşıyorum.. Burada fikirlerimin gelişmesine genç, canlı, gülmeyi seven tüm yabancı müşterilerim yardımcı oluyorlar.. Onlar benimle sanatımı paylaştıkça, yepyeni original eserler ve mizahım ortaya çıkıyor burada…” dedi.


Sanatçı “İngiltere’den çok öğrenecekleri olduğunu belirterek, “Cambridge düzenli bir şehir oluşu ile ve Üniversiteleri ile, Londra ise hem güzel oluşundan, hem de merkez olması açısından, tüm dünya insanlarina aydınlık fikirler verebilecek şehirler..Umarım ‘GRAFI’S CAMBRIDGE’de bu aydınlıktan daima faydalanma imkanı bulur…” diye konuşmasını sürdürdü…


Fatoş’un İngiltere’deki Türkçe konuşan topluma mesajını soruyoruz. Sabahın soğunda tezgah başından verilebilecek en iyi mesajı iletiyor: “Soğuk havalarda bile gülümseyerek kalın!”

788820cookie-checkFatoş’un çizgilerini Cambridge’liler sevdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.