Fazıl Say, Salzburg’da dev festivale katılacak

Fazıl Say, Salzburg Festivalinin 30 milyon avroluk bütçesi ile klasik müzik dünyasının en büyük festival organizasyonu olduğunu söyledi.

Salzburg Müzik Festivali’ne son 6 yıl içinde dördüncü kez katılacağını anlatan Fazıl Say, konserin 31 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirileceğini belirtti. Say, konserle ilgili şu bilgileri verdi:

”Salzburg Festivali kapsamında bu sefer sadece Johann Sebastian Bach’ın eserlerini yorumlayacağım bir konser istendi. Bu konserde, besteciye ait ‘Chacconne’, ‘Prelüd Füg’ ve ‘Piyano ve Orkestra için Re minör Konçerto’yu Salzburger Kamerata orkestrası eşliğinde seslendireceğim.

Ayrıca, bu konserde sonra halka açık bir doğaçlama gecesi yapmam istendi. Buraya keman sanatçısı Patricia Kopatchinskaja’yı da davet ettim. Bach’ın yapıtlarını yorumladıktan sonra bir arada 45 dakika doğaçlama yapacağız.”

Say, kaleme aldığı makaleler ve daha önce yazdığı ”Uçak Notları” adlı kitaptan bazı bölümlere yer verdiği ”Yalnızlık Kederi” adlı kitabının bu ay içerisinde okurla buluştuğunu anımsattı.

Kitapta Sivas olaylarında yaşamını kaybeden Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok ve sanatçı Güvenç Dağüstün’ün yazılarına da yer verildiğini ifade eden Say, kitabın ilk baskısının 5 bin adet olduğunu ve birkaç gün içinde de tükendiğini bildirdi.

715770cookie-checkFazıl Say, Salzburg’da dev festivale katılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.