FBI: Kahveyi peşin para alan yandı

Amerika’da terörist korkusu had safhaya varmış olmalı ki Federal Soruşturma Bürosu-FBI son olarak bir açıklama yapıp çaya kahveye, gazoza hamburgere, gazeteye sigaraya, ciklete gofrete peşin para ödeme yapanların muhtemelen islamcı terörist olabileceğini duyurdu.

Kredi kartı, banka ATM kartı veya öteki plastik ödeme kayıtlarıyla hesaptan kaçınanların FBI’ın online-sanal izlemesinden kurtulmaya çalıştığı iddiasıyla yapılan bu açıklama üzerine başta Starbucks olmak üzere tüm kafeler, lokanta ve büfelere kadar duyuruldu.

FBI tarafından yapılan uyarıya bakılırsa, teröristler banka hesaplarını kullanarak takip edilmekten çekindiklerinden kendilerince bir önlem olsun diye nakit para kullanıp ufak tefek şeyleri Dolar ile ödüyordu. Buysa teröristin nereye gittiği, ne yaptığı gibi şeyleri ve takibini zorlaştırıyordu. Bu nedenle küçük kafeler-büfe-lokanta vesaire gibi yerlerde cüzdanından peşin para çıkartan olur ve garsonlar tarafından şüpheli bulunursa, hemen 911 telefonunun aranması, polisin alelacele oraya çağrılması önemle hatırlatıldı.

1538750cookie-checkFBI: Kahveyi peşin para alan yandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.