FBI, İngiliz milyonerin peşine düştü

FBİ, suç dosyası oldukça kabarık olan  İngiliz milyoner  Brian Woodford ve 63 yaşındaki Çin asıllı Amerikalı eşi Laura Woodford’un, kara para aklama, yasadışı yollardan ticari uçak ve askeri helkopter parçası ihraç etmek gibi 20 suçtan arandığını bildirdi.


Amerikan Adalet Bakanlığı’na göre, İngiltere’nin Evershot, Dorset bölgesinde 17. yüzyıla ait bir malikanede yaşadığı tesbit edilen çift, uçak ve helicopter parçalarını Singapur’da bulunan Monarch Havacılık adlı şirketleri üzerinden İran’ın başkenti Tahran’a ihraç ediyor. 


Amerikan yasalarına göre, askeri ve ticari uçak parçaları satmak için ‘özel lisans’ almak gerekiyor. İngiliz milyoner  Brian Woodford ve Çin asıllı eşi Laura’nın, bu uçak parçalarını ihracat etmek için gerekli olan ‘özel lisans’a sahip olmadıklarını belirten ABD’li yetkililer, çiftin yakalanması durumunda ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceklerini belirtiyor.


Öte yanda, 77 yaşındaki Brian Woodford’un, Uzak Doğu’da yaşadığı ve Abdullah takma adını kullandığı öğrenildi. Brian ve eşi Laura’nın kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği iletildi.

811440cookie-checkFBI, İngiliz milyonerin peşine düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.