Federasyon Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

Baloya, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli, KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık, İşçi Partisi (İP) Tottenham Milletvekili David Lammy, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Üyesi  Michael Cashman, Muhafazakar Milletvekili David Burrowes, Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Akmen Sıtkı, dernek başkanları ve Türk politikacıların da aralarında bulunduğu 350 konuk katıldı.


İstiklal Marşı ile başlayan gecede soprano Gabriela Di Laccio büyük alkış aldı. Folk gösterisi ve pop sanatçısı Reyhan Karaca da geceye renk kattı.


Büyükelçi Alpogan yaptığı kısa konuşmada Londra’da yaşayan toplumu Türkiye’ye yönelik tehditin arttığı bu günlerde daha çok dayanışma ve birliğe çağırdı. Vatandaşların cumhuriyet bayramını kutlayan Büyükelçi, “Atatürk’ün dediği gibi ‘Türkiye Cumhpuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’… Bundan kimsenin şüphesi yoktur. Atatürk’ün mirsını en iyi şekilde koruyacağız. Görevin yeri olmaz” dedi.


Milletvekili David Lammy de İşçi Partisi olarak Türkiye’nin AB üyeliğini desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, “İngiltere parlamentosunda 50 farklı azınlık toplumundan milletvekili var. EN kısa zamanda bir Türk milletvekilini de aramızda görmekten memnun olacağız” diye konuştu.


Federasyon tarafından bu yıl 2`ncisi verilen “Yılın Üstün Hizmet Ödüllerinin bu yım ki sahipleri de eğitim uzmanı Kelami Dedezade, Prof Selma Basket ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş oldu. Denktaş`ın yerine ödülünü KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık aldı.

806510cookie-checkFederasyon Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.