Federasyon Cumhuriyet’i kutlayacak

İTDF’den yapılan açıklamada bu yıl 26 Ekim Cumartesi günü saat 18.30’da bir resepsiyonla başlayacak ve 19.30’da yemekle devam edecek Cumhuriyet Balosu, “163 Marsh Wall Canary Warf London E14 9SJ” adresindeki The International Britannia Hotel’de yapılacak.

İTDF Bakanı Timur Doğruyol, “En büyük ulusal bayramı Londra’da cumhuriyete sahip çıkan halkımız ve konuklarıyla kutlamaktan gurur duyacağız” dedi.

İTDF açıklamasında Cumhuriyet Balosu’yla ilgili ayrıntılı bilgi almak ya da rezervasyon yaptırmak isteyenlerin Nesrin Bell’i 020 8405 6305’den aramaları ya da [email protected]”a mesaj atmaları istendi. Biletlerin 40 sterline satılacağı baloya bütün toplum üyelerinin ilgi göstermesi istendi…

MUHALİF BİR ÇATI ÖRGÜT

Toplumun birlik ve beraberliğini sağlamayı öne çıkaran İTDF, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkarken her türlü gericilik, yobazlık ve bölücülüğe karşı da bayrak açan bir çatı örgütü konumunda. Geçen yılki baloda iktidara yönelik eleştirel bir konuşma yapan Başkan Doğruyol, “Türkiye’de çağdaş demokrasinin ve ülke ekonomisinin temellerini aşındırarak, ve bu temelleri koruyabilecek çağdaş kişi ve kurumları etkisiz hale getirerek yapılmak istenmektedir” demişti.

İTDF, geçen mayıs ayında Türkiye’nin Londra Büyükelçisi ve Başkonsolosu’nun desteği ile kurulan Türkçe Konuşan Topluluklar Meclisi’ne (TURKUAS-UK) “Bizim işimizi bir başka çatı örgütünün üslenmesi toplumda bölücülüktür” diye tepki göstermiş ve toplumun en büyük çatı örgütü İTDF’nin bu yeni oluşuma davet edilmemesini de manidar bulmuştu.

AYNI GÜN TBBCI GECESİ

Türk-İngiliz Ticaret Odası (TBCCI) da her yıl geleneksel olarak düzenlediği baloyu bu yıl İTDF gecesi ile aynı tarih ve saatte gerçekleştirecek. İki etkinliğin aynı zamana denk düşmesi bazı toplum üyelerini tercihe zorlayacak.

Londra’nın Strand bölgesinde bulunan The Savoy Oteli’nde HSBC’nin sponsorluğunda düzenlenecek olan TBCCI balosuna Türkiye’den ve İngiltere’den çok sayıda tanınmış işadamı ve davetlinin katılması bekleniyor.

Balo ile ilgili bir açıklama yapan TBCCI, gecenin 18.30’da resepsiyonla başlayacağını ve 19.20’da da yemekle devam edeceğini belirtti. Gecede, yemeği açılış konuşmaları takip edecek. Gecede canlı müziğin ve dansın yanı sıra açık artırma ve çeşitli sürprizler de yer alacak.

Gecedeki masa ücretleri erken rezervas­yonlarda £1,450 ve 3,100 arası değişiyor.

CUMHURİYET BALOSU İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ
Yer: The International Britannia Hotel
Adres: 163 Marsh Wall Canary Wharf London E14 9SJ
Biletler için başvuru: Nesrin Yılmaz (07788550043)

849100cookie-checkFederasyon Cumhuriyet’i kutlayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.