Federasyon küskünleri barıştırdı

İngiltere’deki Türk toplumunu temsil eden 16 derneği çatısında toplayan Federasyon, 28 Mart günü Rose Court Hotel’de tanışma resepsiyonu düzenledi. Resepsiyona Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna, KKTC Londra Temsilcisi Namık Korhan, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, Büyükelçi Müsteşarı Atalay Ersan, Federasyon Başkanı Şener Sağlam, TBCCI Yönetim kurulu Üyesi Ziya Akşahin, Turkish Forum UK Başkanı Hasan Taşlıca, Pekünlüler Derneği Başkanı Yasin Kaygusuz, Federasyon eski asbaşkanı Tayfun Paşa ve eski başkan Günay Aydın ile bazı Türk politikacılar katıldı.


BÜYÜKELÇİ BİRLİK İSTEDİ


Büyükelçi Alptuna, gecede yaptığı kısa konuşmada Federasyonu’nun kurulmasındanki amacın İngiltere’de bulunan vatandaşların birlik ve beraberlik içinde doğru hedeflere yönlendirmek olduğunu söyledi. Türk toplumuna hizmet eden dernekleri asgari müştereklerde Federasyon’un çatısında toplanmasını öneren Büyükelçi, Federasyon çalışmalarını büyükelçilik görevleri çerçevesinde desteklediklerini belirtti.


Alptuna son gelişmelere de değinerek şöyle konuştu:


“KKTC’ye doğrudan uçuşların olmasını hepimiz istiyoruz. Ama neden İngiliz makamlarına bu yönde direkt uçuşların olması için telkinlerde bulunmuyoruz. Veya bir takım ticare ambargolar var, bunların kalkması için dernekler arasında farklı görüşler mi var? O zaman neden şu gibi ortak konularda biraraya gelmiyoruz. Veya Ermeni konusu; bu konuda da mı farklı gödüşler var, tabiki yok. Dolayısıyla bu derneklerin Federasyon çatısı altında yapabileceği çok işler var”


FEDERASYON’DA “SAĞLAM” ADIM


Federasyon’un yeni başkanı Şener Sağlam, Federasyon’daki birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada Türk toplumunun sorunlarını bildiklerini ve sorumluluklarının bilinciyle çalışmaya başladıklarını söyledi.


“OLUMLU GELİŞME”


Federasyon’un resepsiyonuna Türkiye ve KKTC’nin üst düzey temsilcilerinin katılmasının yanısıra küskün yöneticiler ile yine küskün derneklerden TBCCI ve Turkish Forum UK’in temsil edilmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.


Türk toplumun toplumsal çıkarlarını savurmak ve lobi çalışmaları yapmak ortak paydasıyla kurulan Federasyon, geçen yıllarda “Asbaşkanlık” ve “Tüzük” tartışmalarıyla yıpranmış ve Federasyon üyesi bazı dernekler passif katılımlarını sürdürerek faaliyetlerde ve kurullarda yer almamayı tercih etmişti.


YENİ YÖNETİM


Federasyon’un yeni yönetim kurulu şöyle: Başkan: Şener Sağlam, Başkan Yardımcısı ve Sekreter: Servet Hasan, Başkan Yardımcısı ve Kültür ile Etkinlikler Sorumlusu: Jale Özer. Üyeler: Sosyal İlişkiler Sorumlusu: Halil Çakır, Mali İşler Sorumlusu: Vehbi Ballıkaya, Eğitim ve Gençlik Sorumlusu: Taşkın Baraç, Basın Sorumlusu: Süleyman Bozkuş, Denetleme Sorumluları: Sumru whitehorn ve Nilgun Boylu Yıldırım .


 

789490cookie-checkFederasyon küskünleri barıştırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.