Federasyon’da ‘asbaşkanlık’ kaldırıldı

Federasyon tüzük değişikliği yapmak için Pazar günü Olağanüstü Kurul’a gitti. Bazı dernek temsilcileri Olağanüstü Kurul’a katılmak yerine vekalet ile oy kullanmayı tercih ettiler. Ateşli tartışmaların yaşandığı toplantı sonunda 11 dernek temsilcisi tüzüğün değiştirilmesini isterken Asbaşkan Tayfun Pasa tek oyla çekimser kaldı. Tüzüğün değiştirilmesiyle şu anki asbaşkan da 12 Şubat’ta otomatik olarak başkan olamayacak… 


Olağanüstü Kurul’a 16 dernekten yalnızca İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Pekünlüler Kültür ve Eğitim Derneği, İngiltere Türk Öğretmenleri Derneği, Tekstil ve Sanayi Gelişim Derneği, İngiltere Mustafa Kemal Derneği, Avrupa Türk Spor Birliği, Anadolu Kültür Merkezi ve  İngiltere Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsilcileri katıldı.


Federasyon üyesi Forum UK, yönetimi protesto ederekOlağanüstü Kurul’a katılmazken diğer bazı derneklerinin vekaleten oy haklarını katılan temsilcilere devretmeleri de toplantıda ayrı bir tartışma konusu oldu.


“ZAMANLAMA YANLIŞ”


Pasa, Olağanüstü Kurul’da yaptığı konuşmada tüzük değişikliğinin kendisine yönelik bir güven oylamasına dönüştüğünü öne sürerek değişikliğe karşı çıktı. Tüzükte asbaşkanlık maddesinin yanısıra pek çok değiştirilmesi gereken maddeler olduğunu fakat Genel Kurul öncesinde bu maddeye odaklanmanın kendisine karşı bir hareket olarak yorumladığını dile getiren Pasa, “Hukukçulara da danıştım. Eski başkanın istifası sonrasında yönetim de hukuki olarak düşmüş sayılıyordu. Bir an önce yeni bir seçim yapılması gerekiyordu. Fakat eski yönetim görevini sürdürdü… Tüzükte değiştirilmesi gereken pek çok öncelikli maddeler bulunuyordu” dedi.


“AMACINDAN UZAKLAŞTI”


Olağanüstü Kurul’da konuşan dernek temsilcileri de ortak görüş olarak tüzük değişikliğinin önceden alınmış bir karar olduğunu vurgulayarak Tayfun Pasa’nın oylamayı kisisel değerlendirmemesini istedi.


Toplantıda konuşan Tekstil ve Sanayi Gelişim Derneği Başkanı Ziya Akşahin, tüzükteki geç değişiklikten yine yönetim kurulunun sorumlu olduğunu belirterek, görevin sürekliliği için iyi niyetli davranılması gerektiğini söyledi. Akşahin, pratik yaşama uymayan tüzük maddelerinin yine üyelerce değiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak Federasyon’un kuruluş amacına uygun faaliyetleri gerçekleştirememesini eleştirdi.


PASA, BAŞKANLIĞA ADAY


Uzun tartışmalar sonrasında yapılan seçimde oyların bir kısmı vekaleten kullanıldı ve 11’e karşı 1 çekimser ile  söz konusu tüzük maddesi iptal edildi.


Olağanüstü Kurul sonrasında gazetemizin sorularını yanıtlayan Pasa, Olağan Genel Kurul’da başkanlığa aday olacağını belirterek, “Tüzük değiştirilirken dernek yöneticileri benim başkan adaylığımı destekleyeceklerini söylediler. 12 Şubat’ta göreceğiz. Ayrıca elini taşın altına sokacak bir başkan adayı da şimdilik görünmüyor…” dedi.


FOTOĞRAF: Federasyon’un son Asbaşkan’ı Tayfun Pasa ve (küçük fotoğraf) Federasyon’un en deneyimli üyesi Ziya Akşahin

787520cookie-checkFederasyon’da ‘asbaşkanlık’ kaldırıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.