Federasyon’da çatlak büyüyor…

Federasyonda çatısında muhafazakar kanadı temsil eden Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası, Turkish Forum UK, MÜSİAD, Türk İslam Vakfı, Diyanek Vakfı ile bu tanımlamanın dışında kalan Türk Bankacılar Birliği Genel Kurul’a katılmadı.


Atatürkçü Düşünce Derneği’nden, Murat Mete’nin divan başkanı bseçildiği Genel Kurul’da faaliyet raporu okunduktan, eleştiriler yapıldı ve rapor aklandı.  Genel Kurul, geçmişte eleştiri ve sert tartışmalara neden olan ‘asbaşkanlık’ sisteminin kaldırılması için karar aldı ve tüzüğün ilgili maddesinin Nisan sonuna kadar yeniden kaleme alarak derneklerin onayına sunacak bir komite oluşturuldu.


Federasyon çatısındaki muhafazakar kanat, Asbaşkanlıktan Başkanlığa geçen ve yönetimde anlaşmazlığa düştüğü için istifa eden Türk İslam Vakfı Başkanı Günay Aydın’a haksızlık yapıldığını öne sürüyor. Federasyon çatısında önemli bir üye potansiyeline sahip bu altı derneğin Genel Kurul’da yer almaması uzun süredir devam eden anlaşmazlığın yol ayrımına geldiği yorumunun yapılmasına neden oldu.


“PASSİV DİRENİŞTELER”


Federasyon Başkanı Tayfun Pasa, 6 derneğin Genel Kurul’a katılmamasını “Passiv bir direniş” olarak niteledi.


Üyelik aidatlarının toplanması konusunda da zorluk çektiklerini belirten Pasa şöyle konuştu:


“Katılmayanlar, yönetimdeki bazı üyelerin varlığına karşı çıkıyorlar. Herkesin demokrasi anlayışı farklı. Ne yazık ki bu tavırlarıyla toplum olarak demokrasiyi 80 yıldır özümseyemediğimizi gösteriyorlar…”


FOTOĞRAF: Federasyon Başkanı’nın istifasıyla başkanlık koltuğuna oturan eski Asbaşkan Tayfun Pasa

779210cookie-checkFederasyon’da çatlak büyüyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.