Federasyon’dan ADD’ye destek

İTDF Başkanı Şener Sağlam’ın yaptığı açıklamada “Atatürk Kültür Merkezi 5 Temmuz 2004 tarihli yazılı bir antlaşma ile merhum Ramadan Güney’in başkanlığı döneminde Türk İslam Kültür Vakfı tarafından süresiz olarak İADD’nin kullanımına verilmişti” bilgisi verilerek şöyle denildi:


“Son zamanlarda Londra’da yayınlanan bazı yerel gazetelerde çıkan yazılar ve yaşanan olaylar Federasyon Yönetim Kurulu tarafından derin bir üzüntüyle izlenmektedir. İADD  gibi, Atatürkçü düşünceyi halkımıza ve yabancılara en iyi şekilde tanıtmak; Kurtuluş Savaşımızı ve Cumhuriyet tarihimizi yeni nesillere anlatmak gibi önemli görevleri üstlenmiş bir derneğimizin bu gibi haksız eleştirilere uğraması kabul edilemez.


Özellikle, İngiltere Türk toplumunun dayanışma ihtiyacını büyük ölçüde karşılayan AKM’nin bu olaylara alet edilerek kapatılması Federasyon’a üye tüm derneklerin faaliyetlerine darbe vurmuştur . AKM kısa zamanda halkımız tarafından benimsenmiş ve topluma malolmuştur. En kısa zamanda sorunların çözümlenerek Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden halkımızın hizmetine sunulması için gerekli girişimlerin yapılmasını tüm taraflardan önemle rica ediyoruz.


Federasyon olarak,  İngiltere’de yaşayan biz Türk vatandaşlarının ve tüm kuruluşlarımızın uyum içinde çalışmalarının hepimize büyük yararı olduğuna inanıyoruz. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu tehlikeleri ve yaşadığı sorunları gözönüne aldığımızda bu uyumu zedeleyecek davranışlardan kaçınmak gerektiği çok açıktır. Tüm üye derneklerimizin sorunlarında olduğu gibi Federasyon olarak İADD’nin arkasındayız.”


 

799920cookie-checkFederasyon’dan ADD’ye destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.