Federasyon’dan oyuna protesto

Üyelerinden gelen şikayet üzerine imza kampanyasını başlatan İTDF toplanan ilk imzaların bir protesto mektubu ile birlikte Royal Opera House’a teslim edildiğini açıkladı.  Yöneticileri kampanyanın hem e-mail hem de imza kampanyası şeklinde sürdürüleceğini vurgulayan İTDF, kampanya mektubunun bir kopyası oyunun sponsoru olan HSBC’ye göndereceğini belirtti.


İTDF açıklamasında şöyle denildi:


“Oyun yazarı iki medeniyeti buluşturma amacını taşıdığını iddia ederken iki medeniyeti çatıştırıyor. Biz bu toplumun bir parçası olarak ödediğimiz vergiler ile finans edilen Royal Opera House’ın sergileyeceği oyunlarda daha dikkatli olmasını ve toplumumuzu incitecek taraflı programları reddetmesini talep ediyoruz! Türk tarihini kimsenin çarpıtmaya ya da alaya almaya hakkı yoktur…”


İndependent gazetesinin performansına sadece iki yıldız verdiği oyun, 21 -25 Mart 2007 arasında Royal Opera House’ın Linbury stüdyolarında sergilendi.


Kültürel ve dini farklılıkların kutlandığı iddia edilen oyunun müziklerini Yunanistan doğumlu Canada vatandaşı Christos Hatzis yaptı. Eserlerinde genellikle Ortodoks ve Batı Kilisesi’nin dini ve ruhani temalarını işleyen besteci ‘Constantinople’ parçasını yazarken 9 Eylül 2001 tarihinde New York’ta ikiz kulelere yapılan saldırıdan etkilendiğini açıklamıştı.


AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
http://www.chass.utoronto.ca/~chatzis/
http://online.royaloperahouse.org/constantinopleperformance.htm


 



 

801590cookie-checkFederasyon’dan oyuna protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.