Federasyon’dan ‘Özür’ kampanyasına tepki

İTDF Başkanı Şener Sağlam “Bu  kampanya Türk tarihine ve atalarımıza saygısızlıktır. Bu maksatlı bir iftira kampanyasıdır” dedi.


Sağlam şöyle devam etti:


“Türkiye’nin utanılacak bir tarihi yoktur. Asla bir ‘soykırım’ suçu işlememiştir. Aksine, Türkler’den özür dilemesi gerekenler vardır. O döneme ilişkin arşivler bu görüşümüzü ispatlıyor. O dönemde en az 5 milyon Türk/ Müslüman Osmanlı tebası katledildi; bunlar için özür dilendi de bizim haberimiz mi olmadı? Türk milletini hiçbir anlamda ve alanda temsil etmeyen bu ’sözde aydın’ların kampanyasını şiddetle kınıyoruz…”


Federasyon’un bu iddialara karşı kısa bir süre sonra bir konferans düzenleyeceğini bildiren İTDF Koordinatörü Servet Hassan da şunları söyledi:


“Olayları tarihi perspektifleri gözönüne alarak değerlendirmek gerekir. Son çeyrek yüzyılda, Ermeni terörüne kurban verdiğimiz diplomatlarımızın acı hatıraları ve Ermenilerin, daha 1992 yılında Karabağ’da gerçekleştirdikleri Hocalı Katliamı’nın feci görüntüleri belleklerimizde bu kadar taze dururken bu gibi kampanyaları başlatmak için ya artniyetli ya da cahil olmak gerekiyor.”

820040cookie-checkFederasyon’dan ‘Özür’ kampanyasına tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.