‘Fehriye Erdal’ın kaybolması düşündürücü’

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin terörist Fehriye Erdal’ın bulunmasını ve iade edilmesini beklediğini söyledi. Önemli terör olaylarına karışmış bir kişinin yargılanma sürecinin bu kadar uzun olmasının, göz hapsinde tutulurken kaybolmasının ”çok düşündürücü” olduğunu vurgulayan Gül, Belçika makamlarının bunu kendi kendilerine sorması gerektiğini kaydetti.


Gül, ”Terörist Fehriye Erdal’ın kayıplara karışması üzerine Türkiye’nin tutumunu” soran gazetecilere, Türkiye’nin Erdal’ın iadesini 3 kez istediğini, mahkeme süreci boyunca da bu konuda ısrarcı olunmasına rağmen, bunun gerçekleşmediğini hatırlattı.


”Fehriye Erdal’ın bulunmasını ve Türkiye’ye iade edilmesini bekliyoruz” diyen Gül, ”Fehriye Erdal’ın MİT’in elinde olduğu” yönündeki iddiaların sorulması üzerine ”Böyle gülünç şeylere kimse itibar etmez” yanıtını verdi.


ÇİÇEK: “AB ÜLKELERİNDEN İŞBİRLİĞİ BEKLİYORUZ”


Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Belçika’nın Bruges Ceza Mahkemesi’nde terörist Fehriye Erdal ve aynı örgüt üyeleriyle ilgili verilen kararın önemli bir karar olduğunu ancak yeterli bulmadıklarını belirterek, “Bütün AB ülkelerinden bu konuda işbirliği bekliyoruz, bu kişilerin bir an evvel tutuklanması, ilgili makamlara teslim edilmesi ve bize iade edilmesini bekliyoruz” dedi. 


Türkiye’nin terörün her türlüsüne karşı olduğunu ifade ederek  şunları söyledi:


”Bize dün akşam gelen henüz Belçika makamlarınca teyit edilmeyen bilgilere göre, bahse konu kişi gözetim altında tutulduğu yerde bulunamamıştır. Bununla ilgili gıyabi tutuklama müzekkeresi çıkarılmıştır. Teyit edilmemiş bir bilgi olarak söylüyorum: Mahkumiyet cezası alanlardan 3 kişinin duruşma salonundayken tutuklandığı, yine 3 kişinin tutuklandığı tarzında bazı bilgiler var. Bunların bugün teyidini bekliyoruz. Diğerleriyle ilgili gıyabi tutuklama kararları var. Bizim hem iade taleplerimiz var, hem de ikisiyle ilgili olarak kırmızı bülten çıkarmışız.”


 

1028620cookie-check‘Fehriye Erdal’ın kaybolması düşündürücü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.