Fehriye, tekrar istenecek…

İsveç’in başkenti Stockholm’de temaslarda bulunan Çiçek, ”Maalesef biz daha farklı bir karar bekliyorduk. Ümit ederim temyiz aşamasında bu gerçekleşir” dedi.


Adalet Bakanlığı’nın Fehriye Erdal’ın iadesi için bir çalışma başlattığını belirten Çiçek, ”Erdal’ı tekrar isteyeceğiz. Yani sonuna kadar biz bu işi takip ederiz. Hiçbir ülkenin terörü himaye ediyor görüntüsü içerisinde olmasını da arzu etmeyiz” diye konuştu.


”TERÖRLE MÜCADELEDE DESTEK GÖRMÜYORUZ”


Çiçek, Türkiye’nin dış dünyadan terörle mücadele konusunda gerekli desteği görmediğini söyledi.


İsveç Adalet Bakanı Thomas Bodstrom ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Çiçek, Türkiye-AB ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, Belçika’nın Özdemir Sabancı cinayeti sanığı Fehriye Erdal ile ilgili kararına dikkat çekti.


Bakan Çiçek, Fehriye Erdal’ın, terörle mücadele konusunda önem arzettiğini belirterek, ”Terörle mücadele için ilgili ülkelerin samimi ve kararlı bir tavır almaları lazım. Maalesef bu konuda Türkiye gerekli desteği halen dış dünyadan görmemektedir, görememektedir” diye konuştu.


Bunun için terörle mücadelenin sadece bir ceza hukuku meselesi olmadığını vurgulayan Çiçek, ”örgütlerin önemli ölçüde dış destekler ile ayakta durduğunu, bu destek ne kadar asgariye inerse, uluslararası hukuk ne kadar hızlı çalışabilirse ve işbirliği olabilirse, bunları önlemenin de o kadar kolay olacağını” belirtti.

1026080cookie-checkFehriye, tekrar istenecek…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.