Fener şeytanın bacağını kırdı

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Bilica’nın ceza alanına gönderdiği topu Güiza kafayla Semih’e indirdi. Golcü futbolcunun penaltı noktasının gerisinden vuruşunda, top farklı bir şekilde üstten auta çıktı.
16. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Güiza’nın dönerek yaptığı vuruşta, top uzak direğin yanından auta çıktı.
17. dakikada Emre’nin ceza alanı dışından şutunda, top yandan auta gitti.
21. dakikada Semih’in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Güiza, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstten auta attı.
33. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında, orta sahada Semih’in pasıyla sol kanatta topla buluşan Emre, meşin yuvarlağı bekletmeden yanında hareketlenen Andre Santos’a verdi. Soldan hızla ceza alanına giren Brezilyalı futbolcu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
43. dakikada Emre’nin pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Mehmet Topuz’un şutunda, top üstten auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

58. dakikada Emre’nin orta sahadan attığı uzun pasta topu göğsüyle önüne indirerek, sağdan ceza alanına giren Güiza, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.
60. dakikada Yalçın’dan topu kapan Emre, Deivid ile paslaşarak, ceza alanına girdi. Milli futbolcunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, kaleci Ömer topu iki hamlede kontrol etti.
68. dakikada ceza yayı içinde kazanılan serbest atışı kullanan Jedinak’ın vuruşunda, top üstten auta çıktı.
81. dakikada ceza alanı dışından serbest vuruş kullanan Emre’nin ceza alanına gönderdiği topu kimse dokunamayınca kaleci Ömer, meşin yuvarlağı direğin dibinde kontrol etti.
83. dakikada soldan ceza alanına giren Veysel’in çaprazdan sert şutunda, kaleye paralel giden top, auta çıktı.
Fenerbahçe, karşılaşmayı ilk yarıda attığı golle 1-0 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig’de Antalyaspor ile yaptığı mücadelede uzun bir aradan sonra tam kadroya yakın bir ekiple sahaya çıktı.

Sakatlıkları nedeniyle bu maç için durumları net olmayan Gökhan Gönül ve Cristian tedavilerinin ardından kadroya dahil edilirken, ligde en son 20. haftadaki Diyarbakırspor maçında forma giyen Lugano, Antalyaspor karşısında 11’deki yerini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüğü kırmızı kartla 2 maç ceza alan kaptan Alex, Antalyaspor mücadelesinde takımını yalnız bıraktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Alex’in yokluğunda forvet oyuncuları Semih ve Güiza ikilisine birlikte görev verdi.

DEİVİD İLK KEZ 11’DE

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Deivid De Souza, bu sezon ligde ilk kez 11’de şans buldu.
Antalyaspor karşısında Mehmet Topuz’a yedekler arasında yer veren teknik direktörü Christoph Daum, sahaya Deivid’i sürdü.
Hafta içinde yapılan antrenmanlarda Deivid ile özel olarak ilgilenen Alman çalıştırıcı, Brezilyalı futbolcuya ilk kez şans tanıdı.

TARAFTAR GRUPLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

Fenerbahçe’nin ligde geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yaptığı maçı yöneten hakem Fırat Aydınus’un verdiği kararlara tepki gösteren taraftar grupları, Antalyaspor maçı öncesi birleşerek ortak bir açıklama yaptı.

Stadın yakınında bulunan Fenerbahçe Altyapı Derneği’nin bahçesinde bir basın açıklaması yapan gruplar, ”Fenerbahçe taraftarı bundan böyle kendisini ilgilendiren tüm konularda, kendisini yok sayanlara rağmen tavrını göstermeye devam edecektir” denildi.

GFB, KFY, FEDER, Lacivert, 1907 UNIFEB, GRUP CK ve Vamos Bien gruplarının ortak açıklamasını, Fenerbahçeliler Derneği (FEDER) Başkanı İlyas Bulcay okudu.

”Fenerbahçe lehine yapılmış parmakla sayılabilecek hatanın yılarca gündemde tutulduğu düşünüldüğünde, artık dışımızda kurgulanan bu senaryoya seyirci kalmayacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” şeklinde ifadelerin yer aldığı açıklamada, bu doğrultuda hazırlanan 20 bin kırmızı kart ve buna bağlı sloganlarla tribünlerde tepkinin gösterileceği ifade edildi.
Taraftar gruplarının temsilcileri, ayrıca takımın iyiye gitmesi için tribünlerde bir birlikteliği sağladıklarını, muhalefetin de mevcut yönetimle birleşerek ortak hareket etmesini beklediklerini kaydettiler.

DAUM: KALAN 9 MAÇI ALIRSAK ŞAMPİYONUZ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, galibiyetsiz geçen zor bir dönemin ardından Antalyaspor karşısında takımının ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu belirterek, ”Kalan 9 maçta bu sonucu alırsak şampiyon oluruz” dedi.

Daum, basın toplantısında, ”İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından bu futbolla şampiyonluğun zor olduğunu söylemiştiniz. Bugün galibiyetin ardından şampiyonluğa inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya, ”Kalan 9 maçımızda bugünkü sonucu alırsak şampiyon oluruz” yanıtını verdi.

Antalyaspor’u 1-0 yendikleri maçın öncesinde çok zor bir durumda olduklarını ifade eden Daum, şöyle konuştu:
”Maçın bütününe baktığımızda, galibiyeti hak eden taraf bizdik. Daha fazla topa sahip olduk. En önemlisi de kalemizi gole kapalı tuttuk. Zor bir dönem yaşamıştık. Takımın bugün verdiği cevap, bugün gösterdiği performans, konsantrasyon çok sevindirici. Takımı bundan dolayı tebrik etmek istiyorum.”

FORVETLERİMİZ PARLAMAK İÇİN OYNAMADILAR

Forvet oyuncularının gol yollarındaki formsuzluğuyla ilgili bir soru üzerine Daum, Semih ve Güiza’yı savunarak, ”Forvet oyuncularımız bugün parlamak için oynamadılar, takımın başarısı için mücadele ettiler” dedi.

Alman çalıştırıcı, iki futbolcuyu şöyle değerlendirdi:

”İki forvet de gerçekten bugün takım için iyi bir performans sergiledi. Semih’in golden önce müthiş bir pası var Emre’ye. Takım için iyi mücadele ettiler. Belki kendileri adına iyi şeyler yapmadılar, ama ileriki maçlarda daha fazla pozisyona girip gol de atarlar diye düşünüyorum. Güiza’nın da iki üç iyi pozisyonu var. Topa daha iyi vurabilse daha iyi pozisyon ortaya çıkabilirdi. Forvetlerimiz parlamak için oynamadılar, takımın başarısı için mücadele ettiler. Güiza gol atamıyor, ama takım için çok koşuyor, inanılmaz bir mücadele veriyor. Her forvet böyle bir durum yaşayabilir. İleride de bu oyununu sürdürürse golünü atacaktır.”

ANTALYA CEPHESİ

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise Fenerbahçe’nin son dönemde yaşadığı sıkıntılardan faydalanıp puan veya puanlar almak istediklerini ancak bunda başarılı olamadıklarını ifade etti.
Özdilek, her iki takım adına da çok üretken bir maç olmadığını, ancak mücadelenin yüksek olduğunu kaydederek, ”Her iki takım da daha çok orta alan mücadelesiyle oyunu dengede tutmaya çalıştı. Gol atanın bitireceği bir müsabakaydı. Fenerbahçe golü buldu ve 3 puanı aldı” diye konuştu.

726900cookie-checkFener şeytanın bacağını kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.