Fenerbahçe tur atladı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rovanş maçında kendi evinde 1-1 berabere kaldığı Vaslui ile karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Romanya deplasmanından 4-1’lik galibiyetle ayrılarak bir üst tura yükseldi.

Maçın ilk bölümünde Fenerbahçe çok etkiliydi. Rakibi üzerinde ciddi bir baskı kuran sarı-lacivertli ekip, aradığı golü de 12. dakikada Caner Erkin’le buldu. Sağ kanattan Gökhan Gönül’ün ortasına iyi yükselen Caner, Romanya’da Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra iyi oyununa devam eden Fenerbahçe, buna rağmen kalesinde şok bir gol yedi. Sağ kanattan Sanmartean’in ortasında Bekir İrtegün’ün büyük hatasını iyi değerlendiren Marius Niculae, sert bir vuruşla Volkan Demirel’i mağlup etti ve mücadeleye 1-1’lik eşitliği getirdi.

Attığı golün hemen ardından beraberlik golünü kalesinde gören Fenerbahçe, dakikalar ilerledikçe oyundaki üstünlüğünü de rakibine kaptırdı. İlk yarının son dakikalarına kadar çok üstün oynayan Vaslui, temsilcimize oldukça zor anlar yaşattı.

Fakat Fenerbahçe, ilk yarının son dakikasında çok net bir fırsattan yararlanamadı. Sol kanattan Caner’in etkili ortasına son anda dokunan Selçuk Şahin, topu üstten auta gönderdi. Selçuk, bu pozisyonda topu, arkasından gelen Kuyt ve Egemen’e bırakmış olsaydı belki de sarı-lacivertli ekip soyunma odasına farklı bir skorla gidecekti.

İkinci yarıya topa sahip olarak başlayan Fenerbahçe, rakip kalede 2. golü ararken yine rakibine çok ciddi bir pozisyon verdi. Vaslui takımının kullandığı serbest vuruşta topa elle müdahale eden Caner, penaltıya sebebiyet verdi. Ancak penaltıda topun başına geçen kaptan N’Doye, Volkan’ı geçemedi.

Fenerbahçe, maçın 70’inci dakikasında da gole çok yaklaştı. Sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda top ceza sahası dışına açıldı. Orada topla buluşan Kuyt’ın vuruşu adeta Bekir’e pas oldu. Kale sahası içinde göğsüyle kontrol ettiği topa, dönerek vuran Bekir, üstten auta gönderdi.

Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra Fenerbahçe’nin üstünlük golü geldi. Selçuk Şahin’in pasıyla sağ kanattan hareketlenen Gökhan Gönül, ceza sahası içindeki Dirk Kuyt’a çevirdi. Hollandalı yıldızın gelişine harika vuruşu da Vaslui ağlarıyla buluştu.

Golden sonra oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oynayan Fenerbahçe, 76. dakikada ise 3. golü buldu. Alex’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta arka direkte topla buluşan Dirk Kuyt, kendisinin 2’inci, takımının ise 3’üncü golünü Vaslui filelerine gönderdi.

Kalan dakikalarda ise çok rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe, uzatma dakikalarında Moussa Sow’un ceza sahasına girerken attığı harika golle maçta durumu 4-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve temsilcimiz Fenerbahçe, 1-1’in rövanşında Vaslui’yi 4-1 mağlup etti ve Şampiyonlar Ligi Play-off’una yükseldi.

VASLUI: 1 – FENERBAHÇE: 4

Stat: Ceahlaul
Hakemler: Sergei Karasev, Tikhon Kalugin, Dmitri Mosyakin (Rusya)
Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 83 Zsiga), Caue (Dk. 73 Sburlea), N’Doye (Dk. 79 Raul Costin), Sanmartean, Stanciu, Niculae
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian, Caner Erkin (Dk. 61 Stoch), Alex (Dk. 81 Mehmet Topal), Kuyt (Dk. 85 Sow)
Goller: Dk. 12 Caner Erkin, Dk. 71 ve Dk. 76 Kuyt, Dk. 90 1 Sow (Fenerbahçe), Dk. 14 Niculae (Vaslui)
Sarı Kartlar: Dk. 40 N’Doye, Dk. 75 Milanov (Vaslui), Dk. 42 Caner Erkin, Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 73 Stoch (Fenerbahçe)

728620cookie-checkFenerbahçe tur atladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.