Ferdilik… Toplumsallık…

Çocuğu, bir okula vereceksiniz. En iyi okulu, hatta mümkün olursa en iyi öğretmeni araştırırsınız. İşi, şansa bırakmazsınız değil mi?


Hastanızı, doktora götürmeden önce, bu branştaki en iyi hastaneyi ve en iyi doktoru sorarsınız. Bunun için, her türlü maddi ve manevi fedakarlığa katlanırsınız değil mi?


Güzel bir elbise yapmak isterseniz, mutlaka, çevrenin en iyi terzisini bulursunuz. Vereceğiniz biraz fazla parayı  önemli  görmezsiniz değil mi?


Eğer alışveriş yapacaksanız, en iyi malı, en uygun fiyata satan tüccarı arar ve bulursunuz.


Bu konuda çok örnek vermek mümkün. Ama bu kadar yeterli sanırım. Bütün bunları hepimiz böyle  yapıyoruz. Ve de, doğru yapıyoruz.


İşte, meselenin  tam burasında akla şu soru geliyor. Fert  olarak, ferdi kararlarımızda gösterdiğimiz hassasiyeti,  toplumsal hadiselerde neden gösteremiyoruz?


Nasıl mı?


Ülkenin ve toplumun geleceğini çizecek, ülkeyi sıçratacak, hepimize hizmet edecek insanları, milletvekillerini, belediye başkanlarını, sivil toplum  yöneticilerini seçerken, bu hassasiyetleri gösteriyor muyuz?


Evet  diyorsanız, yıllardır yaşadığımız sıkıntıların sebebi nedir? Seçtiğimiz insanları, kısa süre sonra beğenmez olduk. Sanki başkaları seçmiş gibi  üstelik sürekli eleştirdik. İyi de, tekrar seçtiklerimize yine bir müddet sonra pişman olur duruma düşmedik mi?


 Buna benzer birçok örnek gösterebilirsiniz sizde…


Peki, ama neden?


Toplumsal kararlarda göstereceğimiz  hassasiyet,  ülke olarak birçok meselemizi  daha çok kolay çözmemize yardımcı olacaktır.


Konu, fazla mı karışık geldi…Aslında çok basit…


Sadece, biraz düşünmek yeterli olacaktır.


Tabii, şapkayı önümüze koyarak…

683750cookie-checkFerdilik… Toplumsallık…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.