Ferit İlsever tahliye edildi

İlsever, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye edilmek isteğini İstanbul 13. Ağır Mahkemesi'ne dilekçeyle sunmuş, mahkeme İlsever'in dilekçesini değerlendirerek, öğle saatlerinde tahliye kararını vermişti. 


Kararın Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne ulaşmasının ardından İlsever Tekirdağ F Tİpi Cezaevi'nden çıkarıldı. 


İlsever, cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kendi sağlığından çok Türkiye'nin sağlığının önemli olduğunu söyledi. 


İlsever, Türk yargısı üzerinde oyunlar oynandığını iddia ederek, şunları kaydetti: 


''Bizim takip edebildiğimiz kadarıyla sayın Osman Paksüt'ün eşi, Ferda Paksüt'ü alıyorlar içeri Ergenekon vesaire gerekçesiyle bu nedir? Hepimiz biliyoruz ve görüyoruz ki bu Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış bir tehdittir. Sayın hanımefendinin ne suçu, ne günahı var. Hiç bir şeyi yok. YARSAV başkanı sayın Emin Faruk Eminağaoğlu'nu biliyorsunuz bir hedef tahtası gibi koydular. Nedir bunlar? Türk yargısı üzerinde üzerinde bir tehdit yaratmaktır.'' 


Türk ordusunda Türkiye'nin bağımsızlığını düşünenlerin hedef tahtasına konulduğunun ileri süren İlsever şöyle devam etti. 


''Ortada iddianame diye dolaşan metinde, hiç bir ciddi suçlamanın olmadığı görülüyor. Açıyorsunuz iddianame sayfalarını Ergenekon'un merkezinde 3 genel kurmay başkanı Necip Torumtay, Hüseyin Kıvrıkoğlu, İsmail Hakkı Karadayı var. Ne oluyoruz? Hiç bir ciddi suçlamaya dayanmadan iddianameye alınmış isimler Türk Ordusu'nda Amerikan emperyalizmine direnen Türkiye'nin bağımsızlığını düşünen kim varsa hedef tahtasına konuyor.'' 


Kuddisi Okkır'ın ölümüne çok üzüldüğünü de bildiren İlsever, ''Kuddisi Okkır'ın ölümü dram ve facia. Üstüne ne söyleyeyim, tam bir facia. Suçunu öğrenemeden gitti'' dedi. 


İlsever, tedavisine kaldığı yerden başlayacağını belirterek, ''Tutuklanmamız bile yanlış, baştan sona yanlış. Şimdi çok ciddi bir tedavi göreceğim. Daha önceki hastaneme başvuracağım. Önemli olan Türkiye'nin sağlığı.'' diye konuştu. 


İlsever özel bir otomobille cezaevinden ayrılarak, İstanbul'daki evine hareket etti.

1065540cookie-checkFerit İlsever tahliye edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.