Feryal Clark Demirci İngiltere’de milletvekilli olma yolunda

LONDRA – Londra’da Kuzey Enfield milletvekilliği için 4 aday adayı arasına Feryal Clark Demirci de girmeyi başardı. Demirci’nin bir ay içindeki elemelerde seçilerek aday olma şansı büyük görünüyor. Enfield North bölge milletvekili Joan Ryan, partisinin lideri Jeremy Corbyn’e karşı olduğu için istifa etmişti.

26 Ekim’de yapılan aday seçiminde delegelerin en fazla oyunu alan Demirci yapılacak seçimlere İşçi Partisi’nin milletvekili adayı olarak girecek. Feryal Clark Demirci halen İşçi Partisi’nden Hackney Belediye Meclisi Üyesi olarak görev yapıyor.

İLK AÇIKLAMA SOSYAL MEDYADAN

Feryal Clark Demirci, adaylığa seçilmesi sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kendisinin bir ilk olacağını belirterek, “son dört gündür buraya gelip oylarını kullanan ve destekleyen bütün arkadaşlara ve derneklere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki bir ay içinde seçim olacak. Bu daha başlangıç, işimiz bitmedi daha çok işimiz var” dedi.

FİNALA DÖRT ADAY ADAYI KALMIŞTI

İşçi Partisi Merkez Komite (NEC) tarafından hafta içinde açıklanan final listesi şöyle:

“Feryal Clark Demirci (Hackney Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı), Dean Gilligan (Harrow Belediye Meclis Üyesi), Margaret Greer (Enfield Belediye Meclis Üyesi), Sanchia Alasia (Barking Belediye Meclis Üyesi).

NE DEDİLER?

Seçimin bitmesinin ardından Enfield Belediyesi İşçi Partisi Meclis Üyesi Sabri Özaydın yaptığı değerlendirmede, “hem bölgemiz hem de bizim toplumumuz adına büyük bir onurdur” diye konuştu. Aynı partinin diğer Enfield belediye Meclisi Üyesi Suzan Erbil de, Feryal Demirci’nin milletvekili adayı seçilmesinin enfield için önemli olduğunu belirterek, “Bu sonuç bizim çokbüyük bir kanaçtı. Alevi bir adayımız seçildiği için çok mutluyum. Feryal hanımı yakında parlamentoda göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

2346020cookie-checkFeryal Clark Demirci İngiltere’de milletvekilli olma yolunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.