Bu festival onların hep gülmesi için

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Antalyalı girişimci kadınların Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına organize ettiği Mutlu Portakal Alışveriş Festivali, 10-11 Aralık tarihlerinde Antalya The Marmara Hotel’de gerçekleştirilecek.
Antalya’daki kadın girişimcilerin eseri olan ürünlerin tanıtımına da aracılık yapması hedeflenen festivalin tüm geliri, ZİÇEV’e aktarılacak. Festivalden elde edilecek gelirle ZİÇEV okuluna otizm sınıfı açılması ve doğalgaz tesisatı döşenmesi planlanıyor.
 
ANTALYALI KADINLARDAN ZİÇEV’E DESTEK ETKİNLİĞİ
Antalya’da kadın girişimcilerin ürünlerini desteklemek ve sosyal sorumluluk bilinci için farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan dört kadın, 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalle, zihinsel yetersiz çocukların da gülümsemesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Butik işletmecisi Gülşah Gültepe Çelik, Oyunevi sahibi Evşen Yüceer, hediyelik eşya tasarımcısı Simge Tuncer ve ZİÇEV Antalya Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Ayaz Yılmaz’ın öncülüğünde düzenlenecek olan Mutlu Portakal Alışveriş Festivali’nin bütün geliri ZİÇEV’e aktarılacak. İki gün sürecek olan festival, saat 10:00-22:00 arası ücretsiz olarak ziyaretçilere açık olacak.
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına organize ettiği Mutlu Portakal Alışveriş Festivali, Fotoğraflar: (www.zicev.org.tr )
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) yararına organize ettiği Mutlu Portakal Alışveriş Festivali, Fotoğraflar: (www.zicev.org.tr )
ZİÇEV OKULUNA OTİZM SINIFI AÇILACAK
Antalya The Marmara Hotel’de gerçekleşecek olan festival boyunca söyleşiler, atölye çalışmaları ve çocuklar için çeşitli etkinlikler yapılması planlanıyor. Etkinlik alanına kurulacak olan Mutlu Portakal Kafe’de satılacak ürünlerin geliri de yine ZİÇEV’e aktarılacak. Katılımcılar ve destekçi kuruluşlardan sağlanan katkıların da zihinsel yetersiz çocuklar yararına kullanılacağı festivalin ardından ZİÇEV okuluna doğalgaz tesisatı döşenmesi planlanıyor. Yeterli gelir elde edilmesi durumunda ise ZİÇEV okuluna özel bir otizm sınıfı açılacak.
MUTLU PORTAKAL ÇARŞISI’NDA EL EMEKLERİ SERGİLENECEK
Yılda iki kez yapılması planlanan festival öncesinde konuyla ilgili bilgi veren organizasyon ekibi, Türkiye’de zihinsel yetersiz çocukların eğitimi, iyileştirilmesi, bakımı ve geleceğe hazırlanabilmeleri için çalışmalar yürüten ZİÇEV’e katkı sağlamayı amaçladıklarını belirterek, “Şenliğimizin ana salonunda Antalya’nın önde gelen markaların stantları yer alacaktır. Ayrıca ‘Mutlu Portakal Çarşısı’ adı altında birçok kadın girişimci el emeği ürünlerini sergileyip, satış yapacak ve birçoğu satış gelirini ZİÇEV’e bağışlayacaktır.
 
SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİNE KATKI
Şenliğimizin genel amacı; hem Antalya’da sosyal sorumluluk bilincini markalara ve topluma kazandırmak, hem özellikle kadın/anne girişimcileri bir araya getirmek, hem de yeni marka oluşumlarından ve ürün/hizmetlerinden haberdar olmaktır. Sosyal medya kullanıcıları tabanlı hedef kitlemize; şenliğimiz boyunca, en sevilen markalardan özel indirim ve fırsatlarla alışveriş yapabilmeyi, düzenlenecek canlı performanslar ve aktivitelerle eğlenmeyi, renkli stantlarda tasarım ürünleri bir arada inceleyebilmeyi ve alanında uzman kişilerle gerçekleştirilecek sohbetlere katılma olanağı sunmayı planlamaktayız” açıklamasında bulundu.  

Fotoğraflar: (
www.zicev.org.tr )
2031310cookie-checkBu festival onların hep gülmesi için
Önceki haberTürkiye’yi yaban hayvanları bile terk etmeye başladı!
Sonraki haberKlarnet Festivali’nde, “Ustaya Saygı”: Kayahan
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.