Fethullah Gülen’in beraat kararına temyiz

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, gerekçeli kararın tebliğ edilmesinden sonra, temyiz başvurusunu Yargıtaya gönderilmek üzere mahkemeye sundu.


Demirci, bir sayfalık temyiz dilekçesinde, yeniden yargılamada Gülen’in savunması alınmadan hüküm kurulmasının usul ve yasalara aykırı olduğunu ifade etti.


Gülen’in avukatları tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan ve yeniden yargılama sırasında savunmada kullanılan bilgilerle, ilk yargılamada mahkemeye gönderilen rapor arasında farklılıklar bulunduğunu vurgulayan Demirci, söz konusu çelişkinin de giderilmesi gerektiğini ifade etti.


Dosyadaki delil durumuna göre, Gülen hakkında verilen beraat kararının yerinde olmadığını savunan Demirci, kararın hem usul, hem esas yönünden bozulmasını talep etti.


Fethullah Gülen’in, “laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup, bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak” suçundan yargılandığı ilk davanın kesin hükme bağlanması, 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine Dair Kanun” uyarınca ertelenmişti.


Gülen’in avukatları, Terörle Mücadele Kanunu’ndaki değişiklik üzerine yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılama sonucunda beraat kararı vermişti.

1031400cookie-checkFethullah Gülen’in beraat kararına temyiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.