Fethullah Gülen’den Recep Özel’e namaz takkesi!

Referandum’a gölge düşüren YSK’nın ‘mühürsüz oylar geçerli’ kararının alınmasına yol açan itirazı yapan AKP’li Recep Özel’in 2012 yılında ABD’de Fethullah Gülen’i ziyaret eden heyetin içinde yer aldığı ortaya çıktı. O dönemde AKP Isparta Milletvekili olan Recep Özel’in bu ziyaretiyle ilgili yerel basında yer alan haberde, Gülen’in Özel ile yakından ilgilenerek kendisine bir namaz takkesi hediye ettiği öne sürülmüştü.
 
YSK’nın referandumda kullanılan mühürsüz oyları geçerli saymasına ilişkin kararın alınmasına yol açan başvuruyu yapan AKP’nin YSK’daki temsilcisi Recep Özel ve yazdığı o itiraz dilekçesi Türkiye’nin gündemine oturdu.
 
AKP’Lİ YSK ÜYESİ ÖZEL ‘VİCDANIM RAHAT’ DEDİ
Tartışmaların ve tepkilerin odağındaki isim olan Recep Özel, “Vicdanım rahat” açıklaması yaptı. Ancak Özel’in YSK’ya yaptığı o başvurunun neden olduğu sonuçlara yönelik itirazlar bitmedi. Bugün çok sayıda yurttaş YSK’ya itiraz başvurusunda bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım tarafından YSK’ya atanan Recep Özel’in, 2012 yılında TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olarak görev yaptığı sırada ABD’de Fethulah Gülen’i ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.
 
‘GÜLEN, ÖZEL’E NAMAZ TAKKESİ HEDİYE ETTİ’
Mart 2012’de ABD’ye giderek Gülen’i ziyaret ettiği öne sürülen Özel’in, o tarihlerde cemaatle güçlü ilişkiler içerisinde olduğunu göstermek için Isparta yerel basınına geçtiği bilgilerde şu ifadelere yer verilmişti: “Ziyarette Fethullah Gülen’in Milletvekili Özel’le yakından ilgilendiği öğrenildi. Gülen’in ‘Isparta Milletvekili olduğunu biliyorum. Yakından takip ediyorum’ dediği bildirildi. Gülen’in ziyaretten ayrılırken Özel’e namaz takkesi hediye ettiği edinilen bilgiler arasında.” *
 
ÜÇ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI, ARDINDAN YSK’YA ATANDI
Üç dönem AKP Isparta Milletvekili olarak görev yapan Recep Özel, 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerde aday gösterilmedi. Özel’in yerine Nur cemaatine yakın isimlerden biri olan Amasya kökenli Sait Yüce’yi Isparta’dan aday gösteren AKP, Özel’i de Temmuz 2016’da darbe girişiminden bir kaç gün önce YSK’ya temsilci olarak atadı.
 
FETÖ İDDİALARININ ARDINDAN ZORUNLU AÇIKLAMA YAPTI
15 Temmuz’un ardından birbiri ardında FETÖ soruşturmaları ve gözaltılar başlayınca 2012 yılındaki Gülen ziyareti gündeme getirilen Recep Özel, bu konudaki rahatsızlığını “Zorunlu bir açıklama yaparak gidermeye çalışmıştı.
 
‘O GÜNÜN ŞARTLARINDA, O ŞEREFSİZ MAHLUĞA ZİYARET’
FETÖ soruşturmaları ve gözaltıların en yoğun olduğu günlerde, 6 Ağustos 2016 tarihinde yerel basında yayınlanan Özel’in açıklaması özetle şöyleydi:
“2012 yılında Adalet Bakanlığı’nın resmi bir program için gittiğimiz Amerika’ da o günün şartlarında o şerefsiz mahluğa, terörist başına gerçekleşen ziyareti bu günlerde gündeme getirmek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir. Bunu gündeme getirenler, gündeme gelmesini sipariş haberlerle yaptırmaya çalışan kamu gücünü elinde bulunduran zevata ve çeşitli siyasi hesapları bulunan güruha buradan açıkça sesleniyorum. Sizin kim olduğunuzu iyi biliyorum kimin hesabına ve ne için çalıştığınızı nasıl köpeklik yaptığınızı iyi biliyorum. Her türlü yasal hakkımı size karşı kullanacağım.
 
‘BU KADAR AÇIKLAMA YETER’
Siz, neye hizmet ettiğinizi önce bir düşünün, fitne, fesat ve iftira ile bir yere varılmaz, hesaplar tutmaz. Yaptığınız bu yöntemi FETÖ örgütü yıllarca memleket insanımıza uyguladı. Sizin o şerefsizlerden bir farkınızın olmadığıda görülmekte. Bu kadar açıklamanın yeterli olduğunu düşünüyor, siyasi hayatım boyunca söylediğim bir söylemi burada paylaşarak son veriyorum.”
 
Kaynak: (http://www.haberakdeniz.com.tr/isparta/ak-parti-ysk-uyesi-recep-ozelden-aciklama-2283h.html)
2082280cookie-checkFethullah Gülen’den Recep Özel’e namaz takkesi!
Önceki haberİNGİLTERE… Siyaset ana renklerine dönüyor
Sonraki haberSenden ka Sana ka
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.