FETÖ’nün kurduğu okul ‘Bilim Üniversitesi’ oldu!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – 15 Temmuz’un yıl dönümüne sayılı günler kala FETÖ’den kapatılan vakfın üniversitesinin adı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı torba yasa ile ‘Antalya Bilim Üniversitesi’ olarak değiştirilirken yönetim kuruluna da AKP’li milletvekilleriyle devletin valisi getirildi…
 
15 Temmuz’un ardından FETÖ’den kapatılan ancak 22 Kasım 2016’da çıkarılan kararname ile yeniden açılan işadamı Fettah Tamince’nin vakfına ait Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin adı, ‘Antalya Bilim Üniversitesi’ olarak değiştirildi. 1 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni torba yasaya eklenen bir maddeyle adı değiştirilen eğitim kurumları arasında yer alan üniversitenin bağlı olduğu ancak Gaye Eğitim Vakfı‘nın mütevelli heyetinde,  AKP’li eski Bakan Hüseyin Çelik, eski il başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AKP Milletvekili Sadık Badak ile AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bulunuyordu. Yeniden açılan vakfın mütevelli heyetinde eski Bakan Çelik’in adı çıkarılırken AKP’li milletvekillerine Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun adı da eklendi.
15 Temmuz’un ardından çıkartılan OHAL kararnamesiyle FETÖ’cü olduğu iddiasıyla kapatılan, ancak 22 Kasım’da çıkartılan kararname ile yeniden açılan Gaye Eğitim Vakfı bünyesindeki Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin adı, ‘Antalya Bilim Üniversitesi’ olarak değiştirildi.
15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümüne sayılı günler kala alınan karar, son torba yasaya eklenen bir maddeyle 1 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
FETÖ’NÜN KURDUĞU OKULUN ADI TORBA YASA İLE DEĞİŞTİRİLDİ
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından yasalaşan 7033 sayılıSanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun‘ ile  Uluslararası Antalya Üniversitesinin adı, ‘Antalya Bilim Üniversitesiolarak değiştirildi.
 
ADI DEĞİŞEN DİĞER ÜNİVERSİTELER
Düzenleme kapsamında ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesinin adı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi‘, Acıbadem Üniversitesinin adı Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi‘,  Ömer Halisdemir Üniversitesinin adı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinin adı ise ‘Altınbaş Üniversitesi‘ olarak değiştirildi.
YÖNETİMİNDE AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANI VAR
Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin kurulabilmesi için oluşturulan vakfın mütevelli heyeti listesinde, AKP’li eski Bakan Hüseyin Çelik, eski il başkanı ve AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AKP Milletvekili Sadık Badak ile AKP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eski Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de bulunuyordu.
 
ÜNİVERSİTENİN VAKFI ÖNCE KAPATILDI SONRA YENİDEN AÇILDI
Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’un ardından FETÖ örgütüyle bağı olduğu gerekçesiyle Antalya’da kapatılan 27 dernek ve vakfın arasında bulunan ‘Gaye Eğitim Sağlık Spor ve Çevre Vakfı’, 22 Kasım 2016 tarihinde çıkartılan kararname ile yeniden açıldı.
 
YENİDEN AÇILDIKTAN SONRA 15 TEMMUZ KONFERANSI YAPILDI
Yeniden açılmasının hemen ardından 23 Aralık 2016 tarihinde ‘15 Temmuz: BirMilletin Uyanışı’ başlıklı bir konferans düzenlemesiyle dikkatleri üzerine çeken Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin yeni mütevelli heyetinde ise işadamı Fettah Tamince’nin yanısıra rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, AKP Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AKP Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu gibi isimlerin bulunması dikkat çekiyor.
DEVLETİN VALİSİ DE O YÖNETİMDE YER ALIYOR
Adı torba yasa ile ‘Antalya Bilim Üniversitesi’ olarak değiştirilen kurumun bağlı olduğu vakfın mütevelli heyeti listesinde yer alan AKP’li eski Bakan Hüseyin Çelik’in ismi çıkarılırken, AKP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik ve Sadık Badak ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun da aralarında bulunduğu isimler yer aldı.
 
YENİ ATANAN REKTÖR BAKAN ÖZLÜ’NÜN BAŞ DANIŞMANIYDI
Adı ‘Antalya Bilim Üniversitesi’ olarak değiştirilen tartışmalı üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, 15 Temmuz’un ardından FETÖ kapsamında tutuklandı. Ardından ise üniversitenin rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Prof. Dr. İsmail Yüksek atandı.
 
REKTÖR YÜKSEK: ‘ÜNİVERSİTENİN KURULMASI FETÖ İLE BAĞLANTILIYDI’
Bir dönem Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün başdanışmanlığını da yürüten Prof. Dr. İsmail Yüksek, geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bir açıklamada, 2 bin 500 öğrenciye sahip olan üniversitenin FETÖ tarafından kurulduğunu itiraf ederek şunları dile getirmişti: “Üniversitenin kurulması da FETÖ ile bağlantılıydı. Devlet burayı niye kapatmadı? Devlet, bazı mütevelli heyeti üyeleri ile 17-25 Aralık’tan sonra görüşmüştür. Bu örgüte o dönemde yardım etmeyen 10 insandan 1 kişi vardır. Ya zorla, ya da gönüllükle. Benim çocuğum da 2008 yılında Beykoz’da başka dershane olmadığı için oraya gitti. Çocuğumu onların evine göndermedim. Bank Asya’da çocuğumun dershane parası için 2008’de hesabım vardı ama hiçbir işlem yapılmadı. Bu üniversite de onların kurduğu bir yer. Eğitim öğretim kadrosunun çoğunluğu bu örgüte mensuptu. Burayı birlikte düzelteceğiz.”
YÖNETİMDE YER VERİLEN VALİ, ERDOĞAN’IN ESKİ DANIŞMANI
Tartışmaların odağındaki üniversitenin ve bağlı olduğu vakfın yönetimine dahil olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri olarak Erdoğan’ın hukuk danışmanlığını yaptı. Son zamanlarda Çin ziyareti sırasında geleneksel Çin kıyafetleri verdiği pozla gündeme gelen Vali Karaloğlu, 2004’te Erdoğan tarafından İzmit Büyükşehir Belediyesi’ne ‘genel sekreter’ olarak, ardından da 2009 yılında Van Valiliği’ne atanmıştı.
2103930cookie-checkFETÖ’nün kurduğu okul ‘Bilim Üniversitesi’ oldu!
Önceki haberYüksekdağ 242 gün sonra hâkim karşısında
Sonraki haberÜniversiteli genç 50 Lira için canından oldu!
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.