FETÖ’nün medya ayağı davasında 12 tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verildikten sonra “darbe girişimi” soruşturmasında gözaltına alınan aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun da bulunduğu 12 şüpheli çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

FETÖ’nün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “darbe girişimi” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talep edilen 13 kişinin hakimlikteki işlemleri sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç ve Yetkin Yıldız’ın “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

Hakimlik şüphelilerden Ali Akkuş’un ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen Akkuş’un, haftada bir kez polis merkezine giderek imza atması kararı da alındı.

2079090cookie-checkFETÖ’nün medya ayağı davasında 12 tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.