Feyzo Can hasretle anıldı…

12 Eylül askeri darbesi sonrasında yurtdışına çıkmak zorunda kalan Maraşlı Edinburg’da dördüncü kat balkonuna kendisini asarak yaşamına son vermişti. Uzun süre psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Maraşlı’nın cenazesi İstanbul’da gömüldü.


Haziran’ın son günlerinde de yine Maraşlı’nın yol arkadaşlarından Recep Eriş, girdiği bunalımı aşamamış ve yaşamına son vermişti. ODTÜ mezunu olan Eriş de İngiltere’deki yaşamında Maraşlı gibi toplumsal çalışmalarıyla tanınıyordu…


YOL ARKADAŞLARI ÜZGÜNDÜ


TEB’de saygı duruşuyla başlayan anma gecesine ‘Feyzo Can’ın eski eşi, 14 yaşındaki oğlu ve yakın akrabaları ile devrimci arkadaşları katıldı. Gecede gösterilen slayt gösterisinde 1968 kuşağından günümüze devrimci mücadele anlatıldı.


Feyzo Can’ın yakın arkadaşı İlker Dikmen acı olayı anlattı ve dersler çıkarılması gerektiğini söyledi. Feyzo Can’ın üyesi olduğu TEB’in başkanı ve arkadaşı Hasan Yücebaş da bu tür olayların bir daha yaşanmaması için psikolojik sorunları olan arkadaşlara yardım edilmesi gerektiğini belirtti.


Feyzo Can’ın yakın arkadaşları onunla ilgili anıları aktardığı gecede Feyzo Can’ın darbeci general Kenan Evren’in ilk yurtdışı gezisinde kendisine ilk yumurta atan kişi olduğu anlatıldı. Gecede Feyzo Can’ın eski eşi ve yakınları arasında çıkan sözsel sürtüşme ise geceyi katılanları üzdü.


KONFERANS İÇİN KOMİTE


Toplantıya katılanlar son iki ayda ikisi devrimci 4 toplum üyesi gencin kendi yaşamına son vermesi karşısında sorunun bilimsel olarak ele alınabilmesi için bir konferans düzenlenmesine karar verdi. Bütün sivil toplum örgütlerini kapsayacak “Konferans”ın hazırlıklarını sürdürmek amacıyla da bir komite oluşturuldu.


Bu amaçla İngiltere’de yaşayan Türk psikolog Zerrin Akbaş’ın da Kasım ayında gerçekleşmesi beklenen konferansa davet edildiği öğrenildi.


AÇIK GAZETE: Feyzo Can’ı hep hasretle anacağız. Ailesine başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyoruz…


İLGİLİ HABERLER
– 2 ayda iki 12 Eylülzedeli intihar etti
– Bir 12 Eylül kurbanı daha…

805100cookie-checkFeyzo Can hasretle anıldı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.