Fügen Baş dördüncü sergisini açtı

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında sanatçının TEMA yararına satışa sunduğu “Toprağın Şefkati” isimli bronz heykeli ve pek çok eseri hemen satıldı. Yağlıboya resimlerin ve bronz heykellerin yer aldığı sergi, 30 Aralık 2010 tarihine kadar, Pazar hariç her gün 11.00- 18.00 arası ziyaret edilebilecek.

Yıldız Üniversitesi’nde Ressam Yusuf Taktak Atölyesi’nde 1997-2003 tarihleri arasında çalışmalarını sürdürdükten sonra 2003-2005 yıllarında Ressam Mahir Güven Atölyesinde derslere katılan Fügen Baş, 2005’den bu yana kendi atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. 2001 yılından bu yana Ayla Esebik Sarma- Erdoğan Sarma Atölyesinde de heykel çalışmalarını sürdüren Fügen Baş, yurtiçi ve yurtdışında yaklaşık 50’ye yakın karma sergiye katıldı.

Ressamlar Derneği’nde 2004 yılından bu yana Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Fügen Baş, ayrıca Tema Vakfı “Tema-K” grubunda da sanatsal faaliyetlerin gönüllü üyesidir. Deniz Kuvvetleri’nin sergilerinde ve onun devamında da ağırlıkla deniz konusu işlediği için Deniz Ressamı olarak anılan Fügen Baş RH + başlığı altında hem resim hem de bronz heykellerini sergileyecek. Fügen Baş “Yol çok uzun, sevgiyle çok emek vermek gerekiyor. Yalnız iki sanattan biri zaman içerisinde öne geçebiliyor. Birçok ressamın heykel çalışmaları da böyle olmuştur. İki sanatı bir arada çalıştığım için sergimin ismi RH+” diyor.

Deniz resimlerindeki uçsuz bucaksızlık ve bronz heykellerinde insan ve ruh durumlarını yansıtan Fügen Baş tuvalin önüne geçtiğinde adeta derin bir yolculuğa çıktığını şu sözlerle dile getiriyor; “Konu deniz ise o muhteşem özgürlük, değişkenlik ve güç size yol gösterir. Eskizini çizdiğiniz çalışmanızın sizi nereye götüreceği çoğu zaman sürprizdir. Vermek istediğiniz mesajda inatçıysanız yine duygularınızla sarılmış olarak ortaya çıkacaktır. Sonuç sizi mutlu eder çünkü orada sizden parçalar vardır. İnsanların ruhsal durumlarını vurgulamaktaki amacım onları içimde özümsemek, daha derin bir tanışıklık yaratmak”

Resimde; izlenimci tarza daha yakın olduğunu söyleyen Fügen Baş heykelde daha yalın ve soyut çalışmalar üretiyor. Sanatçının RH+ sergisinde dikkat çekici eserleri arasında yer alan “Marina” isimli yağlı boya tablosu ve “Mutluluk” isimli bronz heykeller sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı.

RH+ isimli resim&heykel sergisinde, “Türkiye Erozyon Haftası” kapsamında TEMA yararına “Toprağın Şefkati” adlı eserini satan Fügen Baş “Tema Vakfı’ndaki ileriye dönük çok güzel projelerin yanında, gönüllülerin de önemli çalışmaları var. Hanımlardan oluşan Tema-K adını verdiğimiz bu grupta, kaynak geliştirmeye destek amacıyla projelerde ve sanatsal faaliyetlerde varım. TEMA yararına satılan eserimin ismi “Toprağın Şefkati” çünkü toprak bize hala şefkat gösteriyor. Ama onu kurtarmak için çok acele etmeliyiz, tükenmeden” diyor.

Fügen Baş 01 -30 Aralık tarihleri arasında Troy Sanat Galerisi’ndeki sergisinin ardından İzmir’de 23-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek “Uluslararası Art Show’ da “Güç” konusunu yorumladığı heykellerini sergileyecek.

FÜGEN BAŞ
(RH + Resim ve Heykel Sergisi)
Sergi süresi: 01 Aralık – 30 Aralık 2010

TROY SANAT GALERİSİ
Hüsrev Gerede Cad. Barış Apt. D.1 No:104 Teşvikiye
Sergi Ziyaret Saatleri: Pazar hariç her gün (11.00 – 18.00 arası)
Tel: 0212 327 99 99 (
E-mail: [email protected]
Web: www.troysanat.net

751880cookie-checkFügen Baş dördüncü sergisini açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.