FIFA’dan, son 10 yıla inceleme

İsmail Uyanık’ın ‘Milli maçları satın aldık’ sözleri tuz biber ekti. Sepp Blatter’in kurmayları 2001-2011 yılları arasındaki 9-10 maçı inceliyor. Türkiye’deki yabancıların bize karşı milli maçları mercek altında

İDDİALARA GÖRE ‘KADIN’ VE ‘SAAT’ HEDİYELERİ BAŞIMIZI AĞRITABİLİR

Futbolda FIFA depremi yakın… Dünya futbolunun tek patronu FIFA’nın Türkiye’nin son on yıldaki 9-10 milli maçını soruşturduğu iddia edildi. FIFA’nın içindeki bir temsilci soruşturmayı doğrularken, durumun ciddiyetini de dile getirdi.

SAMSUNSPOR eski başkanı İsmail Uyanık’ın Radikal Gazetesi’ne verdiği röportajda ‘Bazı milli maçları satın aldık’ sözleri son günlerde büyük yankı bulmuştu.. Bu olayın ise FIFA tarafından 3 Temmuz’da patlayan şike soruşturması ile hemen gündeme alındığı ortaya çıktı..

SAAT VE KADIN HEDİYELERİ

UYANIK’IN sözleri ile soruşturmayı iyice derinleştiren FIFA, on yıllık zaman aşımına giren şüpheli maçları listeledi.. Bu maçlar belirlenirken 2 faktör ön plana çıktı.. FIFA yetkilileri özellikle hakemlere yapılan teklifleri mercek altına aldı..
YİNE Türkiye’de oynayan yabancı futbolcuların milli takımları ile Ay-yıldızlı takıma karşı çıktıkları maçlarda gerek tehdit gerek hatır şikesi teklifi şeklinde girişimlerde bulunulduğu iddia edildi. Hakem ve yabancı futbolculara Türkiye’den yapılan saat ve deri ceket hediyeleri, otel odalarına kadın göndermeler, ‘İyi oynarsan yanarsın’ gibi tehditler FIFA’nın şimdilik yakaladığı delliler.. Bu olaylarla ilgili Türk yetkililer ve TFF görevlileri ile temasa geçilip bilgiye başvurma işlemi yapılacağı öğrenildi..

HEM HAKEM HEM OYUNCU

FIFA buna göre son on yıldaki milli maçlarımızda görev alan Anders Frisk (Letonya 2-2), Terje Hauge (Gürcistan 5-2, Slovakya 2-1), Konrad Plautz (Arnavutluk 0-2), Erik Fisker (Makedonya 2-1), Gilles Veissiere (Letonya 0-1), Melo Perreira (Slovakya 1-0), Roberto Rosetti (Makedonya 3-2) hakemler ve ülkemizde oynayan Kratochvil, Karhan (Slovakya), Milosevski, Sumulikovski, Sakiri, Mitreski, Sedloski (Makedonya), Bekiri, Duro, Alban Bushi (Arnavutluk) gibi isimlerin FIFA Güvenlik Konseyi tarafından bilgisine başvuracak.

88 yılın en kötü günleri SiZE İHTİYACIMIZ VAR

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, hakem seminerinin açılışını yaptı. Aydınlar, geride kalan sezonda hakemlerin sportif performanslarının geçmişe göre daha istikrarlı yükseliş göstermesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, ’88 yıllık futbol tarihimizin en sıkıntılı zamanlarından birinin yaşandığı bu dönemde hepimize daha fazla sorumluluk düşüyor’ dedi.
HAKEMLİĞİN gelişmesi adına getirilecek her projeyi destekleyeceklerinin de sözünü veren Aydınlar, ‘Şartlar ne olursa olsun arkanızdayız. Birbirimize omuz vermeliyiz’ diye konuştu.

İŞTE ŞÜPHELİ MAÇLAR

Tarih…………Milli maç…………Skor

30.03.2005…………Gürcistan-Türkiye…………2-5
26.03.2005…………Türkiye-Arnavutluk…………2-0
19.11.2003…………Türkiye-Letonya…………2-2
15.11.2003…………Letonya-Türkiye…………1-0
11.06.2003…………Türkiye-Makedonya…………3-2
07.06.2003…………Slovakya-Türkiye…………1-2
12.10.2002…………Makedonya-Türkiye…………1-2
01.09.2001…………Slovakya-Türkiye…………0-1

1301260cookie-checkFIFA’dan, son 10 yıla inceleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.