Filistin Sabahları

Tarih, kimlik, arkadaşlık, aşk, savaş ve umutla örülü, yürek burkan çarpıcı bir roman.

1948 yılında İrsal Devleti’nin kurulmasıyla Abulheja ailesi yüzyıllardır yaşadıkları topraklardan sürülür, hayatlarını Cenin Mülteci Kampı’nda sürdürmek zorunda kalırlar. Ailenin kampta doğan zeki kızı Amal babasından köyleri Ayn Hod’un nasıl cennet gibi bir yer olduğuna dair hikâyeler dinler ve diğer tüm mülteciler gibi, hiç görmediği zeytin ile incir ağaçlarının gölgesine dönmeyi düşler.

Ancak, savaş bir türlü sona ermediği gibi aileleri parçalamayı da sürdürür. Amal’ın babası kaybolur. Ağabeyi Yusuf kaçırılır. Diğer ağabeyi İsmail ise henüz bebekken İsrailli bir asker tarafından kaçırılıp David adında bir Yahudi olarak yetiştirilmiştir. Tüm bunlardan sonra aklını kaçıran annesi de öldükten sonra Amal Amerika’ya kaçar. Ailesinin hikâyesini, Cenin’in, Filistin’in hikâyesini gelecek nesillere aktarabilecek bir tek o kalmıştır.

Değişik karakterlerin ağzından anlatılan Filistin Sabahları, İsrail’in kuruluşundan başlayıp günümüze kadar gelerek hepimizin bildiği Filistin sorununa içerden bakan, çarpıcı bir hikâye. Bir solukta okuyacağınız bu kitapta aşkı, acıyı, savaşı, umudu, dostluğu, aileyi, ama en önemlisi Filistin’i bulacaksınız.

749380cookie-checkFilistin Sabahları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.