Filistin ve İsrail ‘ateşkes’ ilan etti

Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde yapılan zirvede, İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ortadoğu barış görüşmelerini yeniden canlandıracak olan, ”birbirlerine karşı tüm askeri faaliyetlere ve şiddet eylemlerine son verecekleri” beyanatında bulundular.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail Başbakanı Şaron ile şiddete son verme konusunda anlaştığını dünyaya açıkladığı konuşmasında, ”Şaron ile nerede olursa olsun Filistinliler ya da İsraillilere yönelik her türlü şiddete son verme konusunda anlaşmaya vardım” dedi.
İsrail Başbakanı Şaron da İsrail’in ”her yerde” Filistinlilere karşı askeri faaliyetlerini sona erdireceğini ve Abbas’ın Filistinlilere bağımsız bir devlet kurulmasında önderlik edeceğini umduğunu söyledi. Şaron, ”Bugün, Başkan Abbas’la toplantımda, her yerdeki tüm Filistinlilerin tüm İsraillilere karşı her türlü şiddete son vereceği, aynı zamanda İsrail’in her yerde Filistinlilere karşı tüm askeri eylemlerini durduracağı konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

Ariel Şaron, İsrail ve Filistinliler için bu yılın, 4 yıllık şiddetin son ermesi ve barışa ilerleme konusunda büyük fırsat vaat ettiğini söyledi.

1098910cookie-checkFilistin ve İsrail ‘ateşkes’ ilan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.