Filistin’de yeni dönem…

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan İsmail Haniye, geçici sınırlarla kurulacak Filistin devletini kabul etmeyeceklerini vurguladılar.

Gazze Şeridi’nde Gazze şehrinde Raşid El Şavva Kültür Merkezi ile Ramallah’ta Meclis binasında aynı zamanda iki ayrı oturum halinde ve video konferans yoluyla yapılan Filistin Meclis toplantısına, her iki tarafta 132 milletvekilinden 87’sı katıldı, 45’i katılmadı.

Katılmayanların 41’i, halen İsrail cezaevlerindeki milletvekillerinden oluşuyor. 4 milletvekiliyse toplantıya gelmedi.

İsrail cezaevlerindeki milletvekilleri arasında, Filistin Meclis Başkanı Ahmed Duveyk de bulunuyor.

Gazze Şeridi ve Ramallah’ta, parlamenterlerin isimleri tek tek okunarak yoklama yapılırken, yeni ulusal birlik hükümeti, katılımcıların oy birliğiyle kabul edildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin’de yeni bir dönemin başladığını ve bunun adresinin de Filistin hükümeti olduğunu söyledi.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye de konuşmasında, “hükümetin, İsrail’i tanımadan, 1967’de işgal edilen tüm Filistin topraklarında, bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sağlayacağını” söyledi.

İLK TANIYAN NORVEÇ

Öte yandan Norveç’in, Filistin’de Hamas ile El Fetih arasında oluşturulan yeni koalisyon hükümetini tanıdığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Bakanı Mustafa Barguti, yeni hükümetin Filistin parlamentosunda güvenoyu almasından sonra Gazze’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Norveç’in yeni hükümeti tanıyacağını ve kendisiyle çalışacağını” bildirdiğini söyledi. Norveç’in de yeni Filistin hükümetini tanıdığı haberlerini teyit ettiği belirtildi.

1148010cookie-checkFilistin’de yeni dönem…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.