‘Filistinlileri daha kara günler bekliyor’

The Times istifayla, Filistinlilerin kurduğu ulusal birlik hükümetinin çökme noktasına geldiğini vurgularken The Financial Times ise Hani Kavasmi’nin istifası öncesi hem Hamas hem de El Fetih’i suçlamasına dikkat çekti.

 The Financial Times’a konuşan Filistin İnsan Hakları Merkezi’nden bir yetkili, bakanın istifasıyla bölgede durumun daha da kötüleşebileceğini belirterek, “Güvenlik konusunda komuta zinciri işlemiyor. Oysa yasa uyarınca, Hani Kavasmi’ye tam yetki verilmeliydi” diye konuştu…

The Independent’a konuşan Filistin İnsan Hakları İzleme Grubu’nun direktörü Bassam Eid de, Filistinliler için karamsar bir gelecek öngördü. Eid’e göre bugünlerde Gazze sokaklarında yaşananlar, Filistinlilerin kurduğu ulusal birlik hükümetinin en büyük başarısızlığı olarak görülebilir.

Bassam Eid, hükümete yönelik eleştirilerini şöyle sıraladı:

“Ulusal birlik hükümeti, içtekilere kıyasla dış sorunlara daha fazla önem veriyor. Hükümet; uluslararası toplumca tanınma, memurların maaşlarını ödemek için daha fazla para toplama, İsrail’le barış sürecinde ilerleme sağlama üzerinde yoğunlaşmış durumda. Ancak ulusal birlik hükümeti, kendi kapısının önündeki şiddet olaylarını önlemek için gereken özeni göstermiyor.”

1151020cookie-check‘Filistinlileri daha kara günler bekliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.