Filistinlilerin yeni lideri Mahmud Abbas

Abbas, barış sürecini yeniden canlandırmak istiyor. Sayım işlemi hemen hemen tamamlandı. Abbas, ya da gerilla mücadelesi dönemindeki takma adıyla Ebu Mazen, oyların yüzde 70’ini almış görünüyor.

Oyların yaklaşık yüzde 20’sini kazanan en yakın rakibi insan hakları savunucusu Mustafa Barguti ise yenilgiyi kabul etti.

Barguti sonucun yine de Filistin yönetimi açısından demokrasinin zaferi olduğunu söyledi.

Abbas’ın seçimde rakiplerine açık bir oy farkı sağlaması İsrail ile barış yolundaki planlarını hayata geçirebilmek için arkasında ne kadar destek toplayabileceğini de belirleyecek bir unsur olarak görülüyordu.

Zaferini ilan eden Mahmud Abbas, derhal hem İsrail’le barış görüşmelerine hem de seçimi boykot eden Filistinli gruplarla silahlı direnişe son vermeleri amacıyla görüşmelere başlamak istediğini açıkladı.

Başkanlık seçimlerini boykot eden gruplardan Hamas’ın bir sözcüsü, BBC’ye yaptığı açıklamada, yeni başkanın başarı şansı bulunmadığını, çünkü İsrail’in kendisine böyle bir şans tanımayacağını söyledi
 
İngiliz basınının birinci sayfaları ve yorumlarına hükümetteki İşçi Partisi içinde, başbakan Tony Blair ve Maliye Bakanı Gordon Brown arasındaki son gerginlik egemen olmuş.
 

1097350cookie-checkFilistinlilerin yeni lideri Mahmud Abbas

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.