Film festivali yine dopdolu

Geçen yıl 170.000 izleyiciyle yine rekor bir rakama ulaşan Uluslararası İstanbul Film Festivali programı bu yıl yine dopdolu. Dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilip Türkiye’de merakla beklenen çoğu filmin ilk gösterimleri festivalin geleneksel “Dünya Festivallerinden”, “Genç Ustalar”, “Mayınlı Bölge” gibi bölümlerinde yapılacak. “Gümüş Ülke, Altın Sinema: Arjantin” ve “Aşk Olsun” gibi yeni bölümlerle festival programı sinemada yeni yönelimlere dikkat çekecek; “Asiler, Azizler, Âşıklar”, “Anılarına” gibi bölümlerle de klasik sinemanın unutulmaz örneklerine yer verilecek. Her yıl olduğu gibi ünlü konuklar, usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri ve partilerle iki hafta boyunca İstanbul’da gerçek bir festival havası esecek.

FESTİVAL MERKEZİ: AKBANK SANAT

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin merkezi yine Akbank Sanat olacak. Atölye çalışmalarıyla söyleşilerin yapılacağı Akbank Sanat, festivale akredite tüm basın mensuplarına açık olan Festival Basın Merkezi olarak da hizmet verecek.

Akbank Sanat’ın katkılarıyla, yayın hayatına geçen yıl başlayan festivalin online gazetesi olacak www.festivalist.com bu yıl da festivalin nabzını tutmaya devam edecek. 23 Mart Pazartesi günü yayına başlayacak Festival gazetesi, on beş gün boyunca festivali günlük olarak sinemaseverlere aktaracak.

FESTİVAL SİNEMALARI

Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Beyoğlu’ndaki sinemalarına bu yıl Yeni Rüya Sineması da ekleniyor. Beyoğlu’nun tarihi salonlarından Rüya Sineması, ses düzeninden koltuklarına yenilendikten sonra 640 kişi kapasitesiyle Uluslararası İstanbul Film Festivali salonları arasında yerini alacak.

Festivalin gösterimleri Beyoğlu’nda Emek, Atlas, Beyoğlu, Yeni Rüya, Pera Müzesi Sineması ile Kadıköy’de Rexx sineması ve hafta sonları Nişantaşı CityLife Cinema (City’s) olmak üzere toplam 7 sinemada gerçekleştirilecek.

Festival sinemalarında gösterim saatleri: 11.00 – 13.30 – 16.00 – 19.00 ve 21.30.

FESTİVALİN SİNEMA ONUR ÖDÜLLERİ

Uluslararası İstanbul Film Festivali tarafından her yıl verilen “Sinema Onur Ödülleri” Türk sinemasına yıllar boyu emek vermiş üç değerli sanatçıya takdim edilecek: Eleştirmen, arşivci, yazar Agâh Özgüç; oyuncu Hale Soygazi ve yönetmen Erdoğan Tokatlı.

3 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde ödülleri verilecek bu üç büyük sanatçıdan Hale Soygazi’nin başrolünü üstlendiği İrfan Tözüm’ün CAZİBE HANIM’IN GÜNDÜZ DÜŞLERİ filmi ile Erdoğan Tokatlı’nın SON KUŞLAR filmi de festival kapsamında gösterilecek.

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NE SPONSORLARDAN BÜYÜK DESTEK!

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali bu yıl 20’nin üzerinde kurumun desteğiyle gerçekleştiriliyor. Destekçiler arasında Festival Sponsoru AKBANK’ın yanı sıra 11 tane Tema Sponsoru var.

• Efes Pilsen “Türk Sineması”
• Nokia Nseries “Nokia Nseries Kısa Film Yarışması”
• Sabah Gazetesi “Dünya Festivallerinden”
• NTV “NTV Belgesel Kuşağı”
• 1000 Volt Post Prodüksiyon “Gümüş Ülke, Altın Sinema: Arjantin”
• Colin’s “Genç Ustalar”
• Dole “Yıllara Meydan Okuyanlar”
• Ben&Jerry’s “Canlandırma Sineması”
• Jameson “Anılarına”
• Malaysia Airlines “Mayınlı Bölge”
• TV5MONDE “Ustalara Saygı: Raymond Depardon”

bölümlerinin Tema Sponsorluğu’nu üstleniyorlar. Festivalde ayrıca yine AKBANK sponsorluğunda “Akbank Galaları” adlı özel bir bölüm de yer alıyor.

Başak Groupama ve Groupama Gan Sinema Vakfı da “Özel Gösterim: Türk Klasikleri Yeniden” bölüm ile geçen yıl festivalle işbirliğinde başlattığı Türk sinemasının önemli yapıtlarını restore ederek gün ışığına çıkarmaya devam ediyor.

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne teknoloji desteği veren Teknosa aynı zamanda Festival Merkezi Akbank Sanat’ta yer alan Festival Basın Merkezi’nin donanımına da katkıda bulunuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın tüm festivallerine destek veren: Öncü Sponsor Eczacıbaşı Holding, Resmi İletişim Sponsoru Turkcell, Resmi Taşıyıcı DHL, Resmi Konaklama The Marmara.

Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin bu yılki tanıtım kampanyası geçen yıl olduğu gibi HEP Ajans tarafından hazırlandı.

715400cookie-checkFilm festivali yine dopdolu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.