‘Finans sektöründe kadınlar’ tartışıldı

City Üniversitesi Morgate binasında gerçeklestirilen konferansda, Standard Bankdan Mina Toksöz, City Universtesinden Gülnur Muradoğlu, JP Morgandan Dicle Kortantamer ve London Stock Exchange den Güzide Köksal Koç konuşmacı olarak katıldılar.



Bankacılık ve Finans sektöründe çalışan kadınlara yönelik konferansda kendi mesleklerinde başarıya ulasmış konusmacıların, kariyerlerine ulaşabilmek için hangi aşamalardan geçtikleri, meslek hayatlarıda almış oldukları ve bugünkü başarılarına taşıyan kararları, is hayatında kadın olmanın getirmiş olduğu zorluklar ve tavsiyeler üzerine konuştular.
 
Açılış konuşmasını yapan TBA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Sahin, yakın gelecekte gerçeklestirmeyi planladıkları aktivitelerden söz etti ve konusmacıları tanıttı.


Katılımcı olarak erkeklerin de yoğun olduğu konferansta TC Merkez Bankası temsilcisi Can Okan, Turkish Bank Müdürü Resat Bilgin, RT’den Murat Beyköylü, TBA yönetim kurulundan Betül Işık , Aylin Eroğlu ve Ciğdem Beyköylü hazır bulundular.
   
İLK KADIN BANKA MÜDÜRÜ



Konferans Tufan Celik’in kadın ve erkek arasındaki farklara değinerek, yorumları ile konuya farklı bir bakış açısı getirdi. 


Kadın ve iş hayatı konusunun, 1914’den başlayarak bu güne kadar geçirmis olduğu süreclerin analizi yapıldı. 1958’de Daily Mirror gazetesinde Miss Hilda Millicent Harding’in Barclays Bank’da ilk kadın müdür olarak işe başlaması ve o dönem basının ayrımcı yaklaşımları anlatıldı.
 
Ceşitli sektörlerde kadın çalışanların erkeklere oranla çok düşük olduğunu vurgulayan Mina Toksöz ve Gülnur Muradoğlu, kendi deneyimlerini aktardı.


TC Merkez Bankası’ndan Kurtuluş Taskale Diamondopoulos da Türkiye’de kadınların bankacılık sektöründe fırsat eşitliği olmasını bir şans olarak görerek, “Bundan gurur duyuyorum” dedi.


_________________
* 1990’da İngiltere’deki Türk bankacılar taarfından kurulan TBA, Türkiye’yi profesyonel şekilde temsil etmeyi amaçlıyor. TBA ile ilgili bilgi için, [email protected] adresi ya da +44-709-2308689 nolu telefona başvurulabilir.

778990cookie-check‘Finans sektöründe kadınlar’ tartışıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.