Fincancı, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılanıyor

Yazarımız ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Gezi eylemleri döneminde attığı bir tweet nedeniyle Erdoğan’a hakaretle suçlandığı dava görülüyor.

Yazarımız ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın Gezi direnişi döneminde attığı bir tweet gerekçe gösterilerek dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması görülüyor.

Evrensel gazetesi Yazarı ve TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın “Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasına bugün Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) duruşmayı takip ettiklerini duyurdu. Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Fincancı’nın Gezi döneminde attığı bir tweet gerekçe gösterilerek dönemin başbakanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine bugün Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesinde devam ediliyor, MLSA duruşmayı takip ediyor.” denildi.

Duruşma öncesi adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Çağdaş Hukukçular Derneği, Barış Akademisyenleri, Özgürlük için Hukukçular Derneği dayanışma amacıyla katıldı.

“HAKİKATİ DİLE GETİRMEK CEZALANDIRILMA NEDENİ”
Açıklamada konuşan Şebnem Korur Fincancı, barış, adalet, insan hakları için mücadelede edenlerin hakikati dile getirdiği için cezalandırıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bundan 8 yıl önce, 15 Haziran 2013 tarihinde, attığım bir tweet nedeniyle hakkımda dava açıldı. Hemen öncesinde o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, insanların eylemlerine karşı yapılan saldırılarda emri ben verdim, demişti. Polisin şiddetle saldırması sonucu 8 insanımız ne yazık ki yaşamını yitirmişti. 10’un üzerinde insan gözünü yitirdi. Pek çok sağlık sorunu yaşandı.

15 Haziran’da Gezi’nin içindeki revirdeyken, doğrudan revirin içine atılan gazdan etkilenenler oldu. Hepsini taşımak zorunda kaldık. O nedenle biz de ‘Emri ben verdim’ dediği için, bütün yaşananlara duyulan öfkenin de verdiği duyguyla ‘Katliam emrini RTE verdi, polis de canla başla yerine getiriyor’ demiştik. Aslında bir hakikati dile getirmiştik. Hakikati dile getirmek bu ülkede epeydir sorun ve cezalandırılma nedeni. Dün de sevgili Keskin ve Kızılkaya’ya ‘silahlı terör örgütü üyeliği’nden ceza verildi. Sevgili Eren’in insan hakları savunucusu olarak bu ilk terör örgütü üyeliği cezası. Ama yılmıyoruz ve mücadeleye devam ediyoruz. Hakikati dile getirmeyi sürdüreceğiz.”

2493450cookie-checkFincancı, Erdoğan’a hakaret iddiasıyla yargılanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.