First Lady’nin dekoltesi kriptoda

ABD diplomatları, Azerbaycan’ın yönetilme biçimini, Ortaçağ’a uygun görüyormuş. ABD’nin Bakü Büyükelçiliği’nde maslahatgüzar olarak görev yapan Charge Donald Lu’nun 27 Ocak 2010 tarihli rapor, başta Aliyevler olmak üzere Azerbaycan’ın güçlü ailelerini konu alıyor. Maslahatgüzara göre Azerbaycan, “Ortaçağ’da Avrupa’da hüküm süren feodalizmine benzer bir tarzda” yönetiliyor.

Ülkede belli bölgelerin ve belli ekonomik sektörlerin sahibi olan aileler var. Bu aileler, hem kendi aralarındaki centilmenlik anlaşması gereği birbirinin alanına müdahale etmiyor, hem de devlet içindeki etkilerini kullanarak, yabancı yatırımcıların gelip kendileriyle rekabet etmesini engelliyorlar.
Siyasi donanımı yetersiz

Belgede en çok öne çıkan isimse, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in karısı Mihriban Aliyeva. Azeri first lady’sinin “Haydar Aliyev Vakfı”nın başkanı sıfatıyla, okul, hastane gibi kurumlar açarak, kamuoyu nezdinde kendisi için iyi imaj çizmeye çalışıyor. Aliyeva’nın, UNESCO İyi Niyet Elçisi olmasına karşın, yetersiz bir siyasi donanıma sahip olduğu vurgulanırken, giyim-kuşamı hakkında yapılan yorumdaysa, “Batı dünyasında bile provokatif karşılanacak” türden dekolte elbiseleri tercih ettiği belirtiliyor.

Belgede, Azerbaycan’a hükmeden ikinci büyük aile olan Paşayevlere de ayrıntılı bir şekilde değinilmiş. Raporda, first lady’nin amcası Hafız Paşayev’in, gerek Bakü’ye gelen Amerikan diplomatları gerekse de Washington yönetimi açısından, işbirliğine açık olması nedeniyle, dikkate değer bir isim olduğunun altı çiziliyor.

1270710cookie-checkFirst Lady’nin dekoltesi kriptoda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.