Fischer’e kadın rakip

Halen Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan Heinz Fischer’in karşısına seçimde şanslarının olmayacağından dolayı FPÖ’ nün dışında diğer partilerin aday göstermeyecekleri duyuruldu.

Daha önce Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Heinz Fischer’in karşısına aday göstermeyeceğini açıkladıktan sonra, Avusturya Geleceği İçin Birlik (BZÖ) Partisi de 1 Mart tarihinde adaysız olduklarını açıkladı.

BZÖ’den yapınla açıklamada cumhurbaşkanlığı seçimine aday göstermeyecekleri ve herhangi bir adaya da destek çağrısı yapmayacaklarını duyurdular.

SPÖ’nün tekrar aday gösterdiği Heinz Fischer’in kesin kazanması beklenirken, FPÖ adayı Barbara Rosenkranz’ın oy oranı kamuoyu yoklamalarında yüzde 25 dolayında olduğu sanılıyor.

Barbara Rosenkranz’dan önce FPÖ başkanı Heinz Christian Strache’nin aday olacağı duyurulan cumhurbaşkanlığı seçiminde, FPÖ’nün göçmen konusunu seçimin gündemine koyacakları şimdiden hissedilmeye başlandı.

Heinz Fischer daha önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde de Avusturya’nın Dışişleri eski bakanlarından ve Avrupa Birliği Komiserlerinden Benite Ferrero Waldner adlı bayan adaya karşı yarışmış ve açık farkla yarışı göğüslemişti. 51 yaşındaki Barbara Rosenkranz cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci bayan rakip olacak.

FOTOĞRAF: Barbara Rosenkranz ve Heinz Fischer

1500340cookie-checkFischer’e kadın rakip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.