FKM’de “Yüzde Yüz”

Bu vesileyle, Ersin KARABULUT, Galip TEKİN, Memo TEMBELÇİZER ve OKY gibi sevilen çizerler de bu sıradışı maceraya ortak olacaklar. Bu çalışmalar daha sonra müzenin koleksiyonundaki yerlerini alacaklar. 7 Temmuz Çarşamba günü 18:30’da gerçekleşecek açılışa katılım serbesttir. 7 Temmuz Çarşamba günü 18:30’da gerçekleşecek açılışa katılım serbesttir.

2010 Ocak ayında otuzyedincisi gerçekleşen ve tüm dünyadan çizerleri bir araya getiren Uluslararası Angoulême Çizgi Roman Festivali’nde, yeni kurulan Çizgi Roman Müzesi Yüzde Yüz adlı ilk büyük sergisinin açılışını yaptı. Bellek ve çağdaş yaratıcılığı biraraya getiren sergi, müzenin değerli koleksiyonunda yer alan orijinal çizimleri, bu çizimlere farklı ülkelerin çizerleri tarafından getirilen yorumlarla bir arada sergiliyor. Çizgi romanın tarihsel birikimi ile yaratıcılığı bir araya getiren Yüzde Yüz sergisi böylece günümüz önemli çizerlerini onların çizgi roman alanındaki selefleriyle bir diyalog içerisinde buluşturuyor. Enki BILAL, Yves GOT, Lorenzo MATTOTTI, MOEBIUS ve Albert UDERZO bu isimlerden sadece birkaçı.

Serginin İstanbul’a gelmesi vesilesiyle Türk çizerler de bu sıradışı maceraya ortak olacaklar. Ersin KARABULUT, Galip TEKİN, Memo TEMBELÇİZER ve OKY gibi sevilen isimler bu serginin konuk çizerleri arasında… Bu çalışmalar daha sonra müzenin koleksiyonundaki yerlerini alacaklar.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi
ÇİZGİ ROMAN SERGİSİ
YÜZDE YÜZ – seçkiler
7 Temmuz – 13 Eylül 2010

749220cookie-checkFKM’de “Yüzde Yüz”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.