Flamenco Oriental Bursa’da

20 Haziran 2006 SAAT:21.30 Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda Tango Flamenco gösterisi yapacak olan Antonio Najarro Dans Grubu yepyeni gösterileri Flamenco Oriental, ile Bursa’yı fethetmeye hazırlanıor.

Türkiye’de Tango Flamenco ile Istanbul,Ankara,Izmir, Mersin, Bodrum, KKTC ve de Bursa Festivalinde muhteşem gösteriler sunan grup yepyeni gösterileri Flamenco Oriental’i Türkiye’de ilk defa Bursa seyircisine 45. Uluslararasi Bursa Festivalinde sergilemekte.

Compania de Danza Antonio Najarro ve flamenko müzik grubu Jarcamora’nin sanatsal birlikteliginin bir sonucu olan “Flamenco Oriental” gösterisi, Flamenko ve Klasik Ispanyol dansının Ortadoğu mistisizmini kaynasmasından ortaya çıkan yüksek tempolu toplam 11 bölümde, 11 ayri öyküyü ve koreografiyi sunmak için çıktı yola.

İspanyol ve flamenko müzisyenleri ve dansçılardan olusan 23 kisilik topluluğun, yaklaşık 1 saat 30 dakika süren kesintisiz gösterisi sırasında, Flamenko dansının koreografik ve müzikal dili, Endülüs müziğinin tipik geçişleriyle sentezlenmektedir.

Flamenco Oriental ve de Grubun Hakkında:

Compania de Danza Antonio Najarro “Tango Flamenco” gösterisi ile, Aralik 2002’de ilk kez sahnelenmesinden beri, sayısız ülkede ayakta alkışlanan gösterileri ile dünyayı fethetmeye devam ediyor.

Antonio Najarro’nin yönetmenligini ve koreografisini yaptığıi Tango Flamenco ve de Flamenco Oriental ile, grup izleyiciler ve medya tarafindan büyük övgü almış ve dünyanin birçok önemli festival ve konser salonlarinda şovlarını sergilemişlerdir.

Fransa’da 40’dan fazla kez sahnelenen gösteriler, Ispanya, Kanada (19 gösteri), Yunanistan (7 gösteri), Türkiye (9 gösteri), Romanya, Ürdün, Isviçre KKTC ve de Amerika Birlesik devletlerinde 40 dan fazla şehirde muhteşem gösterilere imza atmıslardır.

Istanbul’da Mydonose Showland, Fransa’da Palais de Cannes gibi modern gösteri merkezlerinde, Kuzey Kıbrıs’ta Salamis Amfitiyarosu, Ürdün’de Souk Ukaz antik kenti gibi prestijili antik mekanlarda izleyicilerle buluşan gösterileri Ürdün Kraliyet Ailesi, Romanya Devlet Baskani ve farklı ülkelerin ünlü konuklari da, izleyici olarak, bu gösteriyi seyretme şansı bulmuşlardır.

Temmuz 2005’de Montreal Caz Festivali’nde ardarda 14 gösteri yapan olan ilk Ispanyol Dans Grubu olma özelligine sahip bu topluluk Kuzey Amerika Turnesi ve de Meksika’da 45’e yakın yaptığı gösteriler ile Kuzey Amerika’da en fazla turne yapan dans gruplarından biridir.

Antonio Najarro idaresinde çalışmalarını sürdüren Compania de Danza Antonio Najarro karalar bağlamış, şenlik ateşi yakmış, isyankar, kararlı, arınmış, inançlı, tempolu, ağıtsal, gergin, yitik, bol aksiyonlu, neşeli bölümleri ile izleyenleri büyülerken tüm gittikleri ülkelerde dakikalarca ayakta alkışlanmaktadır.

FLAMENCO ORIENTAL

KOREOGRAFI VE DIREKTOR: ANTONIO NAJARRO

MUZIKAL DIREKTORU: DANIEL YAGÜE

MUZIKAL KOMPOZISYONLAR: DANIEL YAGÜE – IVÁN PALMERO

TEACHER OF BALLET: CRISTINA GARCÍA

DANSÇILAR: ANTONIO NAJARRO, SARA ALCÓN, MARÍA VEGA, ANA AGRAZ, ESTIBALIZ BARROSO, CRISTINA AGUILERA, SILVIA PIÑAR, PEDRO RAMÍREZ, NUEL DÍAZ, JUAN PEDRO DELGADO, ANTONIO JIMÉNEZ, ANTONIO CORREDERAS

MÜZISYENLER: SONIA CORTÉS (VOKAL), DANIEL YAGÜE (FLAMENKO GITAR), IVÁN PALMERO (FLAMENKO GITAR), CARLOS PUCHERETE (FLAMENKO GITAR), SERGIO MENEN (ÇELLO), PEDRO ESPARZA (NEFESLI ENSTRUMANLAR), PABLO SAKUTA (KEMAN), ROBERTO VOZMEDIANO (FLAMENKO PERCUSSION), SERGEY SAPRYCHEV (PERCUSSIONS – DARBOUKA)

PROGRAM

1. BÖLÜM

1. OBERTURA
Müzik: Daniel Yagüe, Iván Palmero
Koreografi: Antonio Najarro
Dansçilar:  Bütün Grup

2. NINÓE
Müzik: Daniel Yagüe, Iván Palmero.
Sözler:  Sonia Cortés, Daniel Yagüe
Koreografi: Antonio Najarro
Dansçilar: Sara Alcón, Antonio Najarro.

3. CABALLOS ÁRABES
Müzik: Daniel Yagüe, Iván Palmero
Koreografi: Antonio Najarro
Dansçilar: Antonio Najarro, Pedro Ramírez, Manuel Díaz, Juan Pedro Delgado,
Antonio Jiménez y Antonio Correderas.

4. LULE TASHI
Müzik: Daniel Yagüe, Iván Palmero
Koreografi: Antonio Najarro
Dansçilar:  Bütün Grup

5. ZAHRFA
Müzik: Daniel Yague

6. ZAMBRA
Müzik ve Sözler: Daniel Yagüe, Sonia Cortes

2. BÖLÜM

7. NEREIDAS
Müzik:  Javier Paxariño
Koreografi: Antonio Najarro
Dansçilar: Sara Alcón, Ana Agraz, Estíbaliz Barroso, Cristina Aguilera, María Vega,
Antonio Correderas, Juan Pedro Delgado, Antonio Jiménez, Manuel Díaz, Pedro Ramírez

8. NUR AL-DIN
Müzik: Daniel Yague, Carlos Pucherete
Koreografi: Antonio Najarro, Pascal Gaona
Dansçilar: Antonio Najarro

9. DEJABí
Müzik: Daniel Yague, Iván Palmero
Koreografi: Antonio Najarro
Dansçilar:  Bütün Grup

10. UMMA (Instrumental)
Müzik:  Daniel Yague, Iván Palmero

11. ALBOREA
Müzik:  Daniel Yague, Iván Palmero
Koreografi: Antonio Najarro,
Sözler: Sonia Cortés, Daniel Yague
Dansçilar: María Vega, Antonio Najarro ve Bütün Grup

Not: Festival ile ilgili bilgi için: (0.224) 234 49 12
Bilet Ücretleri: 3-5 YTL

1130590cookie-checkFlamenco Oriental Bursa’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.