Fokları, katliamdan kurtaralım!

Kanada’da, hükümetin izniyle her yıl yapılan fok avı başladı. Av sezonunda 300 bin fok balığının öldürülmesi planlanıyor.  2003-2005 yılları arasında da 1 milyon fok balığının öldürülmesine izin verilmişti.


BALIKÇILARIN OYU ETKEN


Kanadalı politikacıların katliam kararında ülke ekonomisinde önemli olan balıkçıların istekleri de yatıyor. Balıkçılar balıkları tükettiği gerekçesiyle fokların artan nüfusunun önüne geçilmesi isteniyor…


Kanada açıklarında beş milyon fok balığının bulunduğu tahmin ediliyor. Fok nüfusunun 1970’den sonra üç katına çıktığını açıklayan yetkililer fok nüfusunun 4 milyona düşürülünceye kadar toplu avlara izin verileceğini açıklamıştı.


VAHŞİ KATLİAM
İki ay sürecek av sezonu boyunca fokların yavrularını dünyaya getirdiği Atlas okyanusu kıyısındaki buzul parçalarında katliam yapılacak. Hayvan hakları savunucuları  ve çevreci grupların geçmiş yıllarda fokların derilerinin canlı canlı yüzüldüğünü gösteren görüntülerini yayınlaması üzerine katliam büyük ölçüde engellenmişti.


E-POSTA İLE KATLİAMA “DUR” DİYELİM


Kanada’da her yıl yaşanan bu katliama “Dur!” diyelim. Kanada başbakanının   [email protected] adresine göndereceğimiz e-posta mesajın aşağıdaki İngilizcesini gönderelim…


“Sayın Başbakan, Newfoundland ve Labrador bölgesinde 300 bin fokun öldürülmesine izin vermenizi protesto ediyoruz. Bu fok katliamınının durudrulmasını istiyoruz. Eğer bu katliam gerçekleşirse Kanada turizmi ve ürünlerine karşı kampanya başlatacağımızı bildiririz. Umarız bu politikanızı tekrar gözden geçirirsiniz. Sizden yanıt bekliyoruz.”


“Dear Prime Minister, we wish to protest the propost culling of 300.000 seals in the regions of Newfoundland and Labrador. We demand that you take appropiate action to stop this massacre. If the culling proceeds we will campaign against Canadian tourism and purchase of Canadian goods. We hope you will review your policy regarding this matter. We look forward to hearing from you.”


Ayrıca aşağıdaki İngilizce mesajı da [email protected] adresine göndererek milletvekillerine seslenelim:


“Dear member of parliaments, we wish to protest the propost culling of 300.000 seals in the regions of Newfoundland and Labrador. We demand that you take appropiate action to stop this massacre. If the culling proceeds we will campaign against Canadian tourism and purchase of Canadian goods. We hope you will review your policy regarding this matter. We look forward to hearing from you.”


Lütfen mesajların altına ad ve soyad yazmayı unutmayınız.


***


AÇIK GAZETE: Kampanyaya katılan okurlarına teşekkür ediyor. Lütfen bu haberi dostlarınıza da göndererek kampanyanın amacına ulaşmasını sağlayınız…


İLGİLİ HABER: Kanada’daki foklara Almanya’dan destek


DİĞER AYAKÜSTÜ SOHBETLER:


– Nükleer denemelerin faturası: Doğal felaketler


-Türkiye’de de nükleer silah istemiyoruz!


– Faşizm neden Almanya’da kök saldı?


– Demirel davasında tekelci medya da suçludur

729510cookie-checkFokları, katliamdan kurtaralım!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.