Folklor araştırmacıları Side’de buluşuyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Halk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu”nun dördüncüsü 8-10 Mart tarihleri arasında Side’de Terrace Hotel’de gerçekleştirilecek.

Toplam 35 bildirinin sunulacağı sempozyumda, yok olmaya yüz tutan somut halk kültürü mirası örneklerinin yanı sıra somut olmayan kültürel mirasa ilişkin bilgilendirme de yapılacak.

FOTOĞRAF (Öznur Tanal çekti): ÇARIKÇI KEMAL KABAKLI (51)

BEŞİKTEN MEZARA HALK KÜLTÜRÜ İZLERİ

Antalya’nın özgün arı kovanları Serenlerin de bir bildiriyle halk kültürü araştırmacıların bilgisine sunulacağı sempozyumda, yeme içme kültüründen düğünlere, sosyal geleneklerden doğum ve ölüm adetlerine kültürel motiflerden örnekler aktarılacak. Açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran’ın yapacağı sempozyum, 10 Mart’ta sona erecek.

SERENLERİ YAŞATABİLİRİZ

Likya mezar anıtlarına benzerliğiyle dikkat çeken özgün arı kovanları hakkında bir bildiri sunacak olan Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Araştırmacısı Öznur Tanal, sempozyumun ülkenin dört bir yanından gelecek olan halk kültürü araştırmacılarının çalışmalarının belgelenmesi ve mesleki iletişim açısından önemli olduğunu söyledi. Serenler hakkında bilgi veren Tanal, yeterli ilgi ve destek olması durumunda Elmalı, Korkuteli ve Kumluca’nın köylerinde son örnekleri kalan bu özgün yapıların yaşatılabileceğini belirtti.

1500460cookie-checkFolklor araştırmacıları Side’de buluşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.