FoodLand yayında

İngiltere’deki Türk gıda sektörünün çatı örgütü olarak kurulan NARTS’ın yayın organı olan FoodLand Papageno’da yemekli bir toplantıda basına tanıtıldı. Derginin künyesinde yer alan isimler şöyle:


“Arman Akbay (Koordinatör), Kadir Aktay (Yayın Yönetmeni), Ayşen İpek (Görsel Yönetmen) ve çeşitli dallardaki danışmanlar Faruk Eskioğlu, Mahir Kılıç, David Dadds, Alp Ceylan, Hüseyin Mercan, Dr. Teoman Sırrı, Nur Güngör”


AMAÇ TOPLUMSAL


İngiltere’deki Türkçe yerel basınından 15’e yakın gazetecinin katıldığı toplantıda konuşan Kılıç şu bilgileri verdi:


“FoodLand, İngiltere’de hazırlanan ilk sektörel yayın olma özelliğini taşıyor. 10 bin basıldı ve 6 bini Londra dışında posta ile kalanı da Londra’daki gıda işletmeleri ve toptancılara ücretsiz olarak dağıtılacak. Dergi genel anlamda sektörün sesi olmayı amaçlarken NARTS’ın hedeflediği kalite standartına ulaşılmasına da yardımcı olacaktır…”


NARTS’ın üyelerine tamamen ücretsiz pek çok hizmet sunduğunu vurgulayan Kılıç, “Kebabchı” markası ile de kebap ve dönercilere yeni bir soluk getirmeyi amaçladıklarını şöyle anlattı:


“İngiltere damak zevkinde önemli bir yeri olan kebap ve dönerin imajını yükseltmek, belli bir standart getirerek geliştirmek, tüketiciye güven vermek, üretimi denetlemek, amacıyla ‘Kebabchı’ markası yaratıldı. Küreselleşen dünyada McDonalds ve Burger King gibi dev markalarla yarışabilmek ve onlara karşı rekabet gücü kazanabilmek için öncelikle örgütlülüğe ve kalite artırımına ihtiyaç vardır. ‘Kebabchı’ sektöre piyasada rekabet gücü sağlayacaktır. Yalnısca kaliteli ürtem değil aynı zamanda pazarlama teknik bilgisi de sunacaktır…”


“İŞBİRLİĞİNE ÖNE VERİYORUZ”


Genel yayın Yönetmeni Kadir Aktay da toplantıda derginin içeriği hakkında bilgi verdi. Aktay şöyle konuştu:


“FoodLand sayfalarına sktördeki gelişmeleri, yasa ve yönetmelikleri, sektörün temsilcileri ve sorunlarınını taşıyacağız. Büün bunları Londra’daki sektör ve yerel basın ile işbirliği yaparak yapacağız…  Derginin içeriği giderek zenginleşecek ve bütün sektörün katılımını sağlayacaktır…”


Dergiye danışmanlık hizmeti veren acikgazete.com editörü Faruk Eskioğlu da Türkçe konuşan topluma hizmet eden kurumların toplumun gelişimin arkasında kalmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:


“Türkçe konuşan toplumun dörtte biri gıda sektöründe çalıştığı sanılıyor. Toplumun bu önemli ekmek teknesini geliştirmesi ve piyasada rekabet gücü kazanabilmesi için birlik ve dayanışma içinde olması gerekir. FoodLand bu iletişim ağını kurmak gibi bir misyon yüklendi. Şimdi top sektör çalışanlarında. Onlar da bu dergiye sahip çıkmalı…”

801620cookie-checkFoodLand yayında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.