Forum’da Türk ve Kürtlerin ağırlığı…

Londra’da ‘Bir başak dünya olasıdır’ sloganıyla toplanan küreselleşme karşıtı Avrupa Sosyal Formu’na (Eropian Social Forum-ESF) katılan Türkçe konuşan toplum üyeleri göçmenlik sorunları ile Türk ve Kürtlerin gündemini dile getirdi.

Türkçe konuşan topluma hizmet eden kadın örgütü İMECE Forma katılırken, Halkevi, DAY MER ve Halklar ve Özgürlükler Cephesi ‘stand’ açarak kendilerini tanıttı.

KADIN SIĞINMACILAR

İMECE, Alexandra Palace’da 15 Ekim günü saat 13’de yapılan “Sığınamcı kadın politikasında doğrular ve yanlışlar” başlıklı toplantıyı hazırlayan örgütler arasında yer aldı. Toplantıda Sığınmacı Kadınlar Derneği’nden Ayşe Bircan, Uluslararaıs Af Örgütü’nden Poonam Joshi ve İrlanda Hukuk Fakültesi’nden Dr. Siobhan Mullally birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, sığınma yasalarınca kapitalist düzenin yanısıra erkek toplumunca da ezilen kadınların kendilerine özgü sorunlarının gözönüne alınmasını istedi.

Toplantılarda konuşan Kerim Yıldız da Ortadoğu ve Türkiye’deki Kürt halkının gündemini anlattı.

Toplantı için gelen konuklar arasında yazar Aydın Çubukçu, TÜMTİS Başkanı Sabri Topcu, KESK MYK Üyesi Güven Gerçek, DİDF Başkanı Almanya’da Hüseyin Avgan yer aldı.

DAY MER’DE TOPLANTI

Forma katılmak için Türkiye ve Almanya’dan gelen konuklar Cuma akşamı DAY MER’de yaptıkları toplantıda Formu ve Türkiye gündemini değerlendirdi.

Çubukçu, Formu’n bütün Avrupa’yı kucaklayamamasından yakınarak olması gerektiği gibi güçlü bir ses oluşturamadığını söyledi. Çubukçu, Ortadoğu sorununu anlatırken de Irak’ta anti-emperyalist mücadele adına kelel kesmenin işgalcilerin işine geldiğini belirtti.

Gerçek de Türkiye’deki sendikal mücadeleyi anlatarak AK Parti’nin emek karşıtı bir politika izlediğini söyledi.

FORMDAN FOTOĞRAFLAR

Form’daki diğer fotoğraflar için lütfen  http://www.haberindex.com/asf.html adresini tıklayınız.

1094930cookie-checkForum’da Türk ve Kürtlerin ağırlığı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.