Frankfurt Türk Filmleri Festivalinin 11. si yapıldı

Frankfurt yakınlarındaki Offenbach kentindeki Capitol Gösteri Merkezinde düzenlenen galaya Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Offenbach Belediye Başkanı Horst Schneider ile sanatçılar Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Göksel Arsoy, İlyas Salman, Şebnem Sönmez, Rafet El Roman da katıldı. Galanın sonunda gurbetçileri konu alan çok sayıda filmde imzası bulunan Hülya Koçyiğit, ödülünü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın’ın elinden aldı. Göksel Arsoy ödülünü Başkonsolos İlhan Saygılı’dan, İlyas Salman ise ödülünü Fatma Girik’ten, Rafet El Roman da ödülünü festival başkanı Hüseyin Sıtkı’dan aldı. Birçok Türk filminin gösterildiği festival boyunca hareketli günler yaşandı. Tolga Örnek, Ahu Türkpençe de daha sonra festivale katılan isimler arasındaydı.

Festivalin kapanış günü 12 Kasım’da ise muhteşem bir tablo yaşandı.

ALIŞIK’LARIN ONUR GECESİ…

Bugün hayatta olmayan ama Türk Sinemasına büyük katkılar yapmış üstatlara “Vefa Ödülü” adıyla ilki kendisiyle aynı adı taşıyan Sadri Alışık’a verildi. Dedesinin ödülünü alan genç Sadri Alışık, oldukça heyecanlı ve mutluydu. Ödülünü Frankfurt Türk Sinema Festivali Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı’dan alan Sadri Alışık şunları söyledi: “Adımı taşıdığım dedem Sadri’nin onur ödülünü aldığım için gururluyum. Dedemle birlikte babaannem Çolpan İlhan’ında burada onur ödülü alması beni bir kat daha fazla gururlandırdı. Onlarla gurur duyuyorum. Soyadım Alışık olmasına rağmen böyle gecelere ben fazla alışık değilim. Bunun için heyecanımı bağışlayın. Burada bir kez daha dedemin adını taşımaktan gururluyum. Dedem ben doğunca “Bir Sadri yeter” diyerek babama ismini koydurtmak istememiş. Fakat babam ilk kez babasının sözüne uymayıp adımı Sadri koymuş. İyi ki de adım Sadri olmuş. Çok mutluyum.”

Gece de ayrıca Türk Sinemasına yaptığı değerli katkılardan dolayı değerli sanatçımız Çolpan İlhan’a da onur ödülü Başkonsolos İlhan Saygılı tarafından takdim edildi.

Sadri Alışık’ın kara kalem portresinin çizeri Mustafa Küçük, sürprizini eşi Çolpan İlhan’a takdim edince sanatçının duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Sunuculuğunu Nur Onur’un çevirmenliğini Gülşah Ezgin’in yaptığı bu güzel kapanış gecesinde ayrıca, kısa film yarışmasının sonuçları da açıklandı. Antalya Akdeniz Üniversitesi’inden “Karanfil” filmiyle Sıla Özsoy, Hamburg Film Akademisi’nden “Uwe Uwe” filminin yönetmeni Lena Liberta ile birinciliği paylaştı. Genç yönetmenlerin ödülleri daha sonra bir törenle kendilerine verilecek.

HESSEN EYALET NİŞANI

Günün bir başka anlamı da Belediye Binasında verilen resepsiyonda Festival Başkanı, Hüseyin Sıtkı’nın “Hessen Eyalet Nişanı”na layık görülmesiydi.

Festival ekibinin başkana yaptıkları sürprizde oldukça anlamlıydı.

BAŞKANA BİR ÖDÜL DE ARKADAŞLARINDAN

Frankfurt Türk film Festivali’nin 11 yıldan beri yapılmasını sağlayan Festival Komitesi’nin Başkanı Hüseyin Sıtkı’ya festival komitesi çalışanları tarafından arkadaşları adına Deniz Kün ile birlikte ödüllerini takdim eden Dr. Fehmi Akalın, “Sanata ve kültüre katkılarından dolayı festival ekibi tarafından teşekkür ederiz” yazılı plaketi verdi.

717780cookie-checkFrankfurt Türk Filmleri Festivalinin 11. si yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.