Fransa’da Öcalan gösterisi

Göstericiler, halen İmralı Cezaevi’nde bulunan Abdullah Öcalan’ın, serbest bırakılmasını istedi. Fransız polisi gösteriye 9 bin katılımcı olduğunu belirtirken, haber ajansları 15 bin, Özgür Politika ise 30 bin katılımcı olarak duyurdu. 

 Fransa’nın çeşitli bölgeleri, Almanya, Belçika ve Lüksemburg’dan Strasbourg’a gelen göstericiler tren istasyonundan, çeşitli etkinliklerin hazırlandığı kent stadyumuna yürüdüler.

Strasbourg’da, Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümünde, önceki yıl ve geçen yıl düzenlenen gösterilere de yaklaşık 20 bin kişi katılmıştı.

SLOGANLAR

Fransızca, Almanca ve Kürtçe pankartlarda şu sloganlar yazılıydı: “Biji Serok Apo”, “Cana Can, Kana Kan Seninleyiz Öcalan”, “Başur, Bakur, Rojhelat, Rojava, Apo Seroke Welat”, “Azadi u Demokrasi, Bi Pratikeda Pek te”, “Umudu Dağlarda Arayanlar, Umudumuzdur”, “Biz Burada Kalbimiz İmralı’da”, “Barışa Kadar Ayaktayız”,”Remzi Kartal’a Özgürlük”, “Remzi Kartal ve Kürtler Terörist Değildir” ve “Kahrolsun İhanet.”

Ayrıca PJAK, TECAK, KONGRA GEL, KON KURD, PYD, Heyva Sora Kurdistan, Kürt Halkının Dostları Derneği de kendi pankartları ile yürüdü.

1099120cookie-checkFransa’da Öcalan gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.