Fransa’da da yerel seçim heyecanı var

Ulusal Cephe’nin geçen haftaki ilk turda pek çok yerde başarılı sonuçlar alması ve Henin-Beaumont kentinde seçimi ilk turda kazanması ana akım siyasi partileri sarsmıştı

Sosyalist Başbakan Jean-Marc Ayrault seçmenlere Ulusal Cephe adayına karşı en şanslı adaylara oy vermeleri çağrısında bulundu.

Gözlemciler, Ulusal Cephe’nin başarısı ve geçen haftaki rekor düzeylerdeki düşük katılım oranının Cumhurbaşkanı Francois Hollande’a verilen desteğin ne kadar az olduğunu gösterdiğini söylüyor.

Göçe büyük kısıtlamalar getirilmesini isteyen Avrupa Birliği karşıtı Ulusal Cephe ülkenin güneyindeki Avignon, Perpignan, Beziers ve Frejus’taki seçimin ilk turundan birinci parti olarak çıktı.

Aşırı sağcı parti Marsilya kentinde de ikinci oldu.

2011’den bu yana Ulusal Cephe’nin liderliğini yapan Marine Le Pen ilk turdaki seçim sonuçlarının ardından partisinin “hem ulusal, hem de yerel düzeyde büyük bir siyasi güç olarak sahneye çıktığını” söylemişti.

Ulusal Cephe’nin Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde de iyi bir performans sergilemesi bekleniyor. Kamuoyu yoklamaları Ulusal Cephe’nin birinci parti olacağını gösteriyor.

Fransız seçmenler 36 bin köy, kasaba ve kentte belediye başkanlarını seçiyor. Ulusal Cephe adayları 200’den fazla yerde ilk turda zaferlerini ilan etti.

BBC

1414300cookie-checkFransa’da da yerel seçim heyecanı var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.